Pozdravljeni!
Zanima me, če mi lahko kdo pomaga glede svojih iskušen ali z pravnega vidika.
Zadeva je nastala nekako tako,ki jo bom opisal spodaj, ker nimam toćnih podatkov za datume bom okvirno podal le te.
Leta 1988 od junija do oktobra izdana kazenska sodba (sodba ljutstva)z izrekom kazni 300 din kazni +300 dinarjev sodnih stroškov,seveda kot takratn mulc tega nisem poravnal. Leta 1990 me je obiskal sodni
izvršitelj,seveda zgodba zopet ista bil sem nezaposlen ni mi imel kaj vzet.Nekako sva se dogovorila da naslednji dan pridem nekaj plačat v njegovo pisarno in tako je tudi bilo, da sem nekako našel 300 dinarjev in oplaćal eno od teh dveh stvari vendar nevem ali kazen ali stroške sodišča.
Nato je bilo zatišje, o tej zadevi ne sluha ne duha do leta 2000 ali 2001.
V tem času pa zopet presenečenje, modra kuverta z sodišča, v kuverti se je nahajala položnica za 38,000 tolarjev in mislim da nekakšen sklep.Ups znorim kaj se gredo,tega jim pa ne bom plačal, po čudežu se še v nekem predalu najde potrdilo izvršitelja za poravnan dolg 300 din,v najbolši veri da sem se rešil tega, to pospravim skupaj v to modro kuverto in da en dan odromam na sodišče in končam zadevo.
Pride dan 2002,ko si rečem danes pa grem na sodišče in glej ga zlomka kuverte ni, kje je je ni in je ni verjetno odromala z mojo 3-letno hčerko.
Kaj storit takrat,nič grem na sodišče, potrkam na obračinskega poprašam o tem da sem nekaj dolžen sodišću. Prijazna gospa se potrudi prebrska PC z dolžniki a mojega imena in priimka ni zavedenega, ter mi pojasni da imajo od leta1995 vse dolžnike v pc-ju a mene ni.
Pošlje še me v drugo nadstropje tudi tam me ni na seznamu. A v tej drugi pisarni me usorno odslovijo po pregledu druge bukve,zakaj pa niste plačali takrat vam ne moremo pomagat.
Poanta v vsem tem pa je da nimam dobenih podatkov o tej zadevi da bi jo lahko naše, od leta 2000-2001 pa do danes je pa zopet zatišje in samo pričakujem dan, da poštar pomoli kuverto pedme in v njej položnico za kakšnih par tisoč evrov,ali še huje da bo pozvonil izvršitel in mi pomolil nalog za zaplembo stanovanja.
Prosim ce mi lahko svetujete kaj ukrenit glede mojih vprašanj.
Kakšen lahko nastane dolg po teh letih?
Ali se lahko rešim z zastaralnim rokom?
Mi lahko vzamejo nepremičnino solasnik?
zakaj se mi niso obesli na OD od leta 1994?
Kaj nardit poskusit preko odvetnika raziskat zadevo ali poćakat v upanju da bo zadeva zastarala?
Najlepša hvala vnaprej vsem za pomoč in odgovore Ren.