|
|
|
minimalni osebi dohodek 482€ 2 let, 5 mesecev nazaj
|
|
pozdravljeni Upam, da bo na tem forumu nekdo, ki mi bo uspel povedati kaj lahko naredim. In sicer imam sledeč problem. Imam registriran s.p. in do preteklih treh mesecev sem lahko nekako preživel. denarja sem imel toliko, da sem pokril osnovne življenjske stroške, nakar so mi na poslovni račun dali izvršbo v višini 7000€. To je dolg, ki sem si ga nabral v preteklosti, ko še nisem opravljal dejavnosti. Sedaj ne morem več poslovati saj vsa sredstva, ki pridejo na račun pobere banka, češ da imam puf. Ko sem na banki vprašal kaj je možno narediti, pravijo, da nič ker kot s.p. odgovarjam z vsem svojim premoženjem. Tako so mi blokirali poslovni račun(od preteklih dolgov) prav tako osebnega. Sedaj ne morem plačati stroškov poslovanja, kar pomeni ne morem si nakazati niti minimalnega osebnega dohodka in ne morem niti preživeti. Denar za kruh si izposojam od prijateljev. S.P.- ja ne morem zapreti zaradi izvršb. Ker sem s.p. se ne morem niti zaposliti. Tudi denar nakazan na osbni račun(ni važno v katerem znesku mi zarubijo pod pretvezo, da mora biti nakazilo narejeno kot "plača" in takrat bi lahko dvignil zajamčeni znesek 482€). Torej sem v dolgovih, brez denarja, poslovati in preživeti ne morem. To pomeni da nimam nobene možnosti, da dolg poravnam. Kredita na banki ne dobim zaradi nelikvidnosti. KAJ NAJ STORIM???!!!!!! Ali lahko poslovni račun uporabljam do minimalnega zajamčenega zneska?? Kam naj se obrnem?? Ali lahko tožim upnike, banko, ker mi ne omogoča dostojnega-beri beraškega življenja (zapisano v USTAVI RS). Ali sploh obstaja kdo ki se spozna na te zadeve. Prosim da mi nekdo da kontakt od kakšnega odvetnika ki pozna te stvari. Hvala za odgovor.
|
|
|
|
|
|
|
Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom. |
|
|
|
|
|
|
Pozdravljen, tole žal ne bo odgovor, a ker vidim, da ni nobenega odgovora, ti povem, sem sama v sličnem položaju in takšnih poznam kar nekaj deset. Menim, da bi morali najti neko ustrezno obliko združenja, saj v naši državi propadajo družine, propadajo življenja. Žal, včasih zelo podjetnih ljudi, ki so prvi v tej državi odprli privatna podjetja, zaposlovali ljudi, plačevali davke in se učili na lastni koži in z lastnimi sredstvi demokracije. Zdaj pa, ko si se, večina zagotovo nenamerno, spravil v dolgove, te nihče nič ne vpraša. Navsezadnje, če hočeš preživeti in delati niti sam več ne veš komu in koliko si dolžen in kako naj začneš to urejati. Opravka imaš z arogantnimi bankirji in uradniki, ki te gledajo kot smet. Prepričana sem, da bi se morali nekako združiti, da bi se videlo, da onemogočajo delo in življenje sposobnim ljudem, ki so zapadli v stisko pogosto zaradi premalo znanja in preveč zaupanja. Lp. Z.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Združenje??
Hmm...to edino pride v poštev, da s skupnimi močmi najamemo dobrega odvetnika in si delimo stroške...in da začnemo s tožbami na evropskem sodišču, ker tukaj v sloveniji itak noben nima pojma oz se s tem nihče ne misli ukvarjati.
Sodišča so absolutno podkupljena in tam ni kaj za pričakovati. (baje je že nekaj let v obdelavi ocena ustavnosti zakona o izvršbi ter ocen ustavnosti zakona o bančništvu (sisbon, izvršbe vložebega od varuha človekovih pravic), ki bi te pomanjkljivosti odpravil...) a se do danes ni zgodilo čisto nič...
Treba bi bilo kaj tukaj narediti...res je....po žepu vdariti te ljudi, ki so sprejeli zakon, ki dovoljuje da dobesedno lahko teptajo po ljudeh ki so že itak na dnu.
Ne da zahtevam zdaj moje pravice ampak nekje mora biti meja...
Treba bi bilo javno olinčati te podgane ki to podpirajo...poklicati novinarski krog itd... počasi počasi...vse ob svojem času.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Počasi?
menim, da prepočasi ne, saj je ravno čas tisti, ki deluje proti zadolženim. Združenje pa menim da je potrebno zato, ker bi predstavniki združenja v imenu svojih članov lažje urejali reči. Seveda bi morala biti članarina, a so tudi sredstva na razpisih, na katera združenje lahko konkurira. Menim, da imamo mnogo mladih strokovnjakov, ki še niso okuženi z kapitalom in še imajo zdravo sočutje do soljudi, ki bi jih lahko povabili v združenje. Ljudje pa, ki smo zadolženi do vratu ne bi zapravljali časa za romanja od vrat do vrat, temveč bi tačas mirneje delali svoje delo in vedeli , da se stvari zanje urejajo. Morda se sliši malo utvarno, a prepričana sem, da je kar nekaj tisoč ljudi, ki so v takem položaju, da bi jim tako združenje rešilo življenja. Slovenci, ki smo že itak bolj samomorilsko usmerjeni pa smo sploh še v večji nevarnosti. Zato pa poiščimo skupaj možnosti za neko obliko združenja.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Če ustanovite združenje, lahko dobite na našem portalu podforum, lahko pa tudi svojo rubriko, v kateri lahko objavljate članke in novice.
Veliko odločnosti in poguma želimo!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hahaha
Smeh...
Ravno za to sem pisal na ta forum, da dobim kakšno informacijo-nasvet profesionalca odvetnika. Ne pa da bom jaz odvetnik.
Skratka iz mojih izkušenj (po pogovorih z odvetnikom) vidim, da nihče od odvetniške stroke, nima jajc ali po domače povedano znanja, da bi se tega lotil.
Iz ugledne odvetniške hiše, kjer sem jim posredoval vse podatke informacije itd. so mi dejali, da se s tem ne bodo ukvarjali, češ odvetniška stroka v tej državi nima izkušenj glede teh stvari-rečeno takšnega primere, kot ga imam jaz (in še veliko ostalih) še nihče ni obravnaval. Ali ga nihče noče ker ne zna ali nima jajc po domače.
Kdo bi se pa še ukvarjal z osebo, ki je v popolnem minusu, brez prihodkov, na dnu socialne lestvice("pa ja nima denarja da bi mi za pismo plačal"). Zgleda, da ste vsi odvetniki, kljub povišanim plačam še vedno preveč vrženi na denar. Pravijo "no mani no fani" Kdo bi pa še delal kaj zastonj ?? Čeprav sem prepričan, da bi primer na sodišču dobil se to ne bo zgodilo, dokler ne bo nek odvetnik, pripravljen svoj čas investirati "zastonj"..."pomagati" nekomu v stiski.
Dejstvo pa je da bi bilo potrebno mački stopiti na rep, da zacvili. Torej dregniti v osje gnezdo. Žal edino to zahteva čas in določena finančna sredstva, ki pa jih trenutno nimam.
V vsakem primer pa lahko posredujem kup informacij na forum, ki sem jih v tem času zbral. Vprašanje pa je ali jih bo kdo od odvetnikov, pripravljen pregledati, dati napotke, mnenja itd.
Brezglavo pisanje nima smisla, saj več kot zbirati informacije na kup je brezpredmetno. Brez strokovnjaka in njegovega nasveta lahko vse skupaj izpade kot neko pisanje romana, brez osnove.
Absolutno pa ne mislim delati raziskav, pošiljati pisem in opravljati dela odvetnika. Če bom za to prejel neko nasprotno uslugo sem pripravljen...kot sem rekel...
nek forum, pravo za telebane...oglašujete koliko pravnikov imate v sistemu a kljub temu nobenega konstruktivnega odgovora ali ideje, kako rešiti nek problem, ki pesti veliko ljudi.
Pa da vidim odgovore pravnikov...Koliko bi radi oz. koliko stane to?
100€ 200€ 1000€
??
|
|
|
|
|
|
|
|