pikicasrcek napisal:Hoj!
Zanimajo me postopki glede osebnega bankrota!
Naj vam povem,da sem imela firmo d.o.o.! firma se je zaprla in zbrisala iz sodnega registra!Sedaj so vsi dolgovi padli direkt name in mi trgajo iz plačilne liste!Plače dobim skoraj nič,saj imam tudi na banki blokiran račun!Tudi davčni upravi sem precej dolžna,in v tej firmi ni nič ostalo,zato niti nisem mogla dat firme v stečaj!Tako,da nimam popolnoma nič!Trenutno živim pri starših,saj imam komaj za svoje osebne položnice!Ostane mi popolnoma nič! Res ne vem kako naj potem prijavim osebni bankrot,če zahtevajo 1500€ za začetne stroške? Prosim za vaš odgovor in pomoč!Kam bi se lahko obrnila in kaj mi svetujete?Nekaterim upnikam sem tudi ž
e poslala predlog za odobritev dolga ali saj za zmanjšanje dolga in so mi predlog zavrnili! Zato res ne vem kaj naj še naredim? Prosim,resnično prosim za vaš odgovor! Lep pozdrav,pikicasrcek!Zdravo!
Prebiram tele članke in mi vse skupaj postaja čedalje manj jasno!
stvar je sledeča:
Sem tik pred tem, da si poizkušam zaprositi za osebni stečaj. Podjetje - sp, sem zaprl leto in pol nazaj.Zakaj? Imam invalidno hčerko, ki potrebuje individualno nego in se posvečam samo njej, žene nimam - ločitev, zaposlen pa sem za določen čas 70%!! Dolgovi iz podjetja znašajo cca 60.000 eur do države ter cca 15.000 eur do ostalih upnikov. Stanujem v hiši (pritličje (garaža, klet, kurilnica..), dva nadstropja (v enem sestra z družino, v drugem mati, s katero sem v skupnem gospodinjstvu) - sam stanujem v mansardi! Plača: Solidna, s tem da mi znesek, ki presega mejo min. plače, seveda trgajo!
Navedene podatke sem navedel za približno predstavo o tem, kaj meni osebno ( tudi ostalim), država Slovenija lahko pobere oz. zapleni. Nepremičnine nimam, prav tako pa tudi ne veliko premičnin ( tudi avta ne).
Kaj storiti, mi priporočate stečaj? Prosim za konkretne in čim bolj podrobne postopke in odgovore na to temo.
Hvala!
LP