|
|
|
Odgovor: Osebni stečaj - osnovne informacije 2 let, 11 mesecev nazaj
|
|
Upanje v pravno državo obstaja,meni je sodišče ugodilo zastaranje po 10 letih.
|
|
|
|
|
|
|
Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom. |
|
|
|
|
|
Mene zanima, če se osebni stečaj izvršuje že v praksi in če je kdo, ki je že v postopku? Ali je vse tako kot je bilo prvotno zasnovano? Ali so kakšne posebnosti kaj delaš koliko delaš???... koliko časa ti ne pustijo dihati (let) in ali se bo stvar v resnici sploh odnesla ali je zopet kakšen nateg ljudi, ki že tako nič nimajo?
|
|
|
|
|
|
|
Zadnji popravki: 10.6.2009 22:17 od samon.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pozdravljeni! Naj ti povem,da sem jaz glih v postopku osebnega stečaja.Meni so obljubili,da bo trajalo od 2-5 let.Na banki lahko dobiš samo določeno vsoto denarja in cise od 400- 450 €,kar je več se razdeli med upnike.Med temu časom ne smeš kupovati večje vrednosti,ne smeš odpirati novega tekočega računa,ne smeš sam zapustiti službe in še kakšna malenkost se najde,katero ne smeš.Jaz sem dala vlogo za brezplačnega odvetnika in meni je odvetnik potem vse skupaj spelov ta osebni stečaj.Potem sta me klicala stečajna upravitelja,ki sem mogla dati par resničnih izjav in podpisati. Vse dolgove ki jih imaš do stečajnega postopka,so potem v stečajnem postopku,tako ,da ti jih ni treba osebno plačati,ne velja pa za dolgove,ki bi jih naredil med stečajnem postopkom. Upam,da sem ti dovolj povedala,če še kaj kogazanima glede teh postopkov,pa naj vpraša. Lp,pikicasrcek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Res hvala. Jaz imam vse skupaj pri odvetniku že gotovo 8 mesecev pa ni nobenega odg.od njega. Ko sem ga pred kakšnim dobrim mesecem klical kako kaže mi je rekel, da se stvar še ni premaknila, da bo probal malo pospešeti??? Res čudno? Mislim, da če sem že na tem,da speljem, da to naredim čim prej, ker je neumno, da mi čas beži ko pa bi bilo lahko že vse skupaj vsaj pol leta mimo. Zavedam se, da ima vsaka stvar svoj davek in, da je potrebno nekaj časa potrpeti ampak fajn bi pa bilo, da je enkrat že potem vsega skupaj konec in, da začneš nov začetek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Živjo!
Jaz sem dala predlog za brezplačnega odvetnika in točno sem določila koga hočem.Res je trajalo 3 mesece,da so mi odobrili,a potem je odvetnik zrihtal vse skupaj v enem mesecu.Kar sem imela stroškov je bilo 20 € za takso in 35 € za uveritev podpisa pri notarki glede enih izjav! Tako,da res ne vem kaj pri tebi čakajo in se brihtajo! Je pa res ,da za ta postopek večinoma še nimajo pojma,tudi odvetniki vsi vsega ne vedo in niti na sodišču še ne vedo kaj se točno dogaja! Moraš bitikar vztrajen in jih kar priganjat! Če je še kakšen vprašanje,pa kar izvoli,če ti lahk pomagam,ti bom z veseljem! Lp,Pikicasrcek!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zanimivo pikicasrcek zdaj mi pa res ti največ pomagaš. Jaz sem že kakšna pol leta pred začetkom osebnega stečaja prebral in naštudiral vse okrog tega zakona potem pa sem med prvimi v Sloveniji hotel to uveljavljati pa sem prišel do spoznanja, da nima nihče nič pojma o tem in, da se imajo namen učiti na vsakem posamezniku. Zdaj je že toliko časa od tega, da že jaz bolj malo vem kam vse to skupaj pelje in še trenutno imam malo zatišja pred upniki tako, da tudi odvetniku nisem težil. Sem ga pa klical pred kratkim in sem izvede, da po čudežu po 8. mesecih ni dobil še nobenega odg.(zanimivo???)Počakal bom par dni če bo kakšna sprememba sicer pa ne vem kaj narediti. Najbolje,da mi izroči papirje, ki sem mu jih dal in, da poizkusim na drugem naslovu, ker če sem se odločil bi bilo fajn, da speljem do konca kajne. Prav gotovo te pa še kaj prašam lp 
|
|
|
|
|
|
|
|