Skip to content

Pravo za telebane - največji slovenski pravni portal

hitri pravni nasvet

Domov arrow Forum

Forum
Lep pozdrav, Gost
Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom. Kliknite tukaj za prijavo!
Še niste registrirani? Kliknite tukaj za brezplačno registracijo .    Ste izgubili geslo?
Odgovor: Osebni stečaj - osnovne informacije (0 uporabnikov) 
Na dno Pošlji odgovor Priljubljene teme: 5
Tema: Odgovor: Osebni stečaj - osnovne informacije
Odgovor: Osebni stečaj - osnovne informacije 1 let, 6 mesecev nazaj  
v kolikor izpolnjujete pogoje vam preko BPP država krije stroške predujma ki jih dobi upravitel ostale stroške za pripravit vse pa krijete sami ali v kolikor zmorete plačati daste odvetniku das vam pripravi plačate okoli 600,00 evrov.
za več E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

Sporočite moderatorju   Vpisan Vpisan  
  Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom.
Osebni stečaj - osnovne informacije 1 let, 6 mesecev nazaj  
Z BPP dobiš tudi brezplačno pomoč odvetnika, ki ti dodeli sodišče, in ti on pripravi papirje. Plačilo odvetnika je samo,če tak individualen dogovor. Sicer pa vloga za začetek postopka osebnega stečaja ni nek "bav-bav",vsak jo lahko sestavi sam,če le malo pregleda zakon in kaj mora vloga vsebovati. Ko sem jaz dobil BPP in brezplačnega odvetnika, sem že pred tem oddal vlogo. Odvetnik ni imel blage veze o osebnem stečaju in je prišel na razgovor z mano z "bukvo", da bi mi ven nekaj prebral. Ko je videl mojo vlogo, je prosil da jo skopira - za vzorec za druge .

vaš podatek ni točen bpp krije samo predujem začetnih stroškov stečaja ki jih dobi stečajni upravitel
pripravo 1. vloge za začetek stečaja
2. vloge za odpust obveznosti
3. izjave k 1, vlogi o premoženju in transakciskih računih
4. izjavo k 2, vlogi da ni ovir za odpust obveznosti morate sami plačati odvetniku in ne krije bpp od 01.01.2010
je pa res da samo vlogo za začetek stečaja lahko podaste tudi na naroku na sodišču ko razpiše narok (POSTOPEK TRAJA DLJE ČASA IN BOSTE ŠE PARKRAT KLICANI NA SODIŠČE DA DOSTAVITE ŠE TO IN ONO. )V VSAKEM PRIMIRU MORATE SAMI DAT IN NAPISAT OSTALE VLOGE ODPUST....

TO SEM POZABIL SODIŠČE TI ZA POSTOPEK OSEBNEGA STEČAJA NE DODELI ODVETNIKA

Podatki so točni, kar sem napisal, saj je to moja izkušnja. Važno je, kako sestavite vlogo za BPP, odvetnika dodeli okrožno sodišče in je njegovo delo - svetovanje za vlagatelja brezplačno. Če se posamezne vloge, ki bi jih naj napisal odvetnik dalje, odvetniku plačajo ne vem, ker sem vse podal sam, le strošek notarja sem nosil (premoženjsko stanje). Odpust obveznosti je postopek voden znotraj postopka osebnega stečaja in prav tako sem že v vlogi za začetek postopka osebnega stečaja podal ta predlog. Nikakor ni potrebno nobeno oglašanje na sodišču post festum. Sodišče ne zahteva nobena osebnega angažmaja in lahko vse opraviš dopisno. Zadevo - osebno stečaj sem podrobno naštudiral, bil prvi v MB, ki vložil osebni stečaj, ko še nihče na sodišču ni vedel, da se bodo prvotno vodili postopki na okrajnem sodišču. Tudi za več ljudi sem zadeve vodil, tako vem zelo natančno vse "hakeljce", tudi nove "finte" z letošnjo novelo.

potem bi moral vedeti da sedaj bpp ne krije stroškov priprave vseh dokumentov če si bil med prvimi jaz sem bil 6. v sloveniji ki sem šel skozi postopek takrat so krili vse stroške in ti dodelili odvetnika sedaj pa ne več.
spisal sem tudi že več kot 50 .vlog drugim komplet,sem prvi v sloveniji ki mi od osebnega dohodka ostane z sklepom sodišča ostane 1200,00 evra drugače dobro veš koliko ti pustijo......
veliko sreče

Na vrh Pošlji odgovor Pravni nasvet

-> V znanju je MOČ <-

Vpišite veljavni email in prejeli boste uporabne pravne nasvete
Email:

Pravni strokovnjaki

Spisek odvetnikov

Iskanje po spletni strani

Prijava

Pozabljeno geslo?
Registrirajte se

Ključne besede