Skip to content

Pravo za telebane - največji slovenski pravni portal

hitri pravni nasvet

Domov arrow Forum

Forum
Lep pozdrav, Gost
Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom. Kliknite tukaj za prijavo!
Še niste registrirani? Kliknite tukaj za brezplačno registracijo .    Ste izgubili geslo?
Osebni stečaj - osnovne informacije (0 uporabnikov) 
Na dno Pošlji odgovor Priljubljene teme: 5
Tema: Osebni stečaj - osnovne informacije
Osebni stečaj - osnovne informacije 1 let, 5 mesecev nazaj  
Pozdravljeni!

Glede osebnega stečaja sem se obrnila na Pravnik d.o.o. iz Lj. in so mi sami vse uredili... dokumentacijo, predlog, oprostitev plačila sodne takse ter pooblastila sem jih za zastopanje.
V glavnem - zadovoljna zelo. Pa še ugodni so. Sicer bi lahko sama vložila ampak če te nekdo zastopa je drugače.

Sporočite moderatorju   Vpisan Vpisan  
  Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom.
kakšna pa je bila cena

Muzo,hvala za na svete sedaj mi je uspelo,dobil B.P.P. Lep pozdrav od copatarja.

Osebni stečaj - osnovne informacije 1 let, 4 mesecev nazaj  
Pozdravljeni !

Naj povem, da se že v postopku osebnega stečaja, imam stečajnega upravitelja in sedaj mi je naložil, da se moram takole odločiti:

1) Moj avto - zamenjal sem ga letos marca, ker je vrednost bila 21000 eur, vzel sem ga na tretjine (1/3-polog je bil moj star avto, 2/3 bo letos marca in 3/3 bo marca naslednje leto), ker pa sem v osebnem stečaju in bi moral letos dati 7000 eur (za 2/3) sem se že dogovoril z leasing hišo za preoblikovanje leasing pogodbe - tj. mesečni obroki.
Sedaj pa mi je stečajni upravitelj rekel, da moram ali avto vrniti leasing hiši ali pa najti drugo osebo (kateri bi ji zaupal leasing), da bi ona vplačala na fiduciarni račun tisto razliko +, katero sem jaz vplačal za polog (vendar moj polog je bil star avto, kateri je bil pa tudi last leasinga NL. Skratka, nekako želi, da bi se znebil tega avta. Naj povem, da lastnik sedajšnjega avta je leasing hiša, ne jaz. Enostavno povedano, jaz že imam nekoga drugega, tako da jaz plačujem sedaj najemnine - enako kot za stanovanje. To pomeni, da če bi moral vrniti avot leasing hiši oz. najti drugega najemnika, potem je to tako, kot da bi se moral izseliti iz najemnega stanovanja v šotor.

Zanima me ali ima kdo izkušnje oz. ali kdo ve natančno, kako je sedaj v primeru (oz. kaj povedati sodišču), da mi ne bi bilo potrebno vrniti avta. Potrebujem ga tudi za službo - sem potnik. Nisem lastnik, temveč le najemnik. Ali mi mora stečajni tudi pisno napisati glede situacije, katero si je zamislil glede avta. Rekel mi je, da moram tudi poslati kopijo leasing pogodbe. Kako v tem primeru?

2.) Služba- zaposlil sem se in sedaj moj delodajalec želi, da delam za njih preko svojega s.p.-ja. Jaz sem svoje podjetje moral zapreti. Stečajni pa mi sedaj pravi , da to ni ok, da se moram zaposliti kot redno. V tem času, ko j težko dobiti redno zaposlitev, vsi delodajalci pa sploh za terenska dela težijo k s.p. (free lancer), ali ni pomembno za sodišče, da oseba katera je v stečajnem postopku si najde zaposlitev (od 1.9.2010 dalje je tudi možnost odprtja s.p. ali d.o.o., vendar z utemeljenim poslovnim načrtom), ali je bolje, da je oseba brezposelna.
Stečajnemu gre tudi v nos, če bom začel delati tukaj, bom dobil plačo (izplačala se mi bo le 562,00 eur), ter malica in prevoz na delo, vendar ker bom terenec, in si bom sam plačeval kilometrino, želi stečajni upravitelj, da se mi izplača le 562,00 eur. Kot vem, po zanesljivih informacijah, da se mora izplačati min. plača tj. 562,00 eur ter z dodatno vlogo sodišču tudi malica, prevoz na delo, kilometrina ter otroški dodatki in preživnine? Kako lahko stečajni to reče, že glede službe, da pogodba preko s.p.-ja ni ok, da naj si najdem drugo službo (kljub tej visoki brezposelnosti v SLO), kako želi, da se kilometrina da na fiduciarni račun za upnike, če jaz osebno plačam za kilomtere, katere mi delodajalec potem vrne, in kako lahko teži, da naj avto vrnem leasingu (češ je predober, pa nimam A6 ali X5, navaden enoprostorec zaradi otrok), saj nisem lastnik in nisem nič vplačal are na začetku (le star avto, kateri je bil tudi na leasing).

3.) Ali lahko upnik, po tem, sedaj ko sem že v postopku osebnega stečaja in tudi stečaja mojega podjetja, naredi kao kazensko ovadbo na policijo za sum poslovne goljufije. Ali ni to več pomembno?

Če ima kdo podobne izkušnje bi LEPO PROSIL, če mi jih posreduje v najkrajšem možnem času.

Hvala vsem za odgovore !

Lp.

Mam samo eno vprašanje oddala sem vlogo za BPP in čakam odgovor v petek pa grem na zapisnik za začetek postopka osebnega stečaja.Me pa zanima kaj mi lahko vzamejo oz.zarubijo ker prejemam DSP, otroški dodatek, dodatek za nego otroka ker imam hčero s posebnimi potrebami in imam 4 šoloobvezne otroke.Mož pa je zaposlen in ima minimalno plačo(563,00€´, nepremičnine nimava in živimo v najemniškem stanovanju od Občine v kateri živimo.
Koliko € sodišče določi za preživetje za 6. člansko družino?

hvala

Kolikor je meni znano, ti to vse ostane, ampak moraš aktivno iskati zaposlitev. Se pravi stečajnemu upravitelju pošiljat dokazila, da pošiljaš prošnje za delo.

Na vrh Pošlji odgovor Pravni nasvet

-> V znanju je MOČ <-

Vpišite veljavni email in prejeli boste uporabne pravne nasvete
Email:

Pravni strokovnjaki

Spisek odvetnikov

Iskanje po spletni strani

Prijava

Pozabljeno geslo?
Registrirajte se

Ključne besede