Skip to content

Pravo za telebane - največji slovenski pravni portal

hitri pravni nasvet

Domov arrow Forum

Forum
Lep pozdrav, Gost
Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom. Kliknite tukaj za prijavo!
Še niste registrirani? Kliknite tukaj za brezplačno registracijo .    Ste izgubili geslo?
Osebni stečaj - osnovne informacije (0 uporabnikov) 
Na dno Pošlji odgovor Priljubljene teme: 5
Tema: Osebni stečaj - osnovne informacije
Osebni stečaj - osnovne informacije 2 let, 3 mesecev nazaj  
vsekakor
točno uposteva odločbo ustavnega sodišča o višini obresti in še nobenemu ki bi se pritožil na odločitev stečajnega upravitelja ni bilo ugodeno
meni so prijavili upniki za 65.000,00 eura terjatev stečajni je prerekal polovico tako da je po preiskusu sodišče odobrilo 33.000,00 eura če bi imel teh 33.ooo,00 eura bi plačal in stečaj bi se zaključil in ne bi imel opravka z upniki in jih prosil da mi znižajo obresti...

Sporočite moderatorju   Vpisan Vpisan  
  Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom.
Še eno vprašanje: Sam sem že 20 let zaposlen v domačem podjetju (lastnika sta oče in brat), živim pri starših. Nato sem pred leti odprl svoje podjetje, kar se ni lepo končalo, podjetje je šlo v stečaj. Sedaj pa stečajni upravitelj od mene zahteva denar (30.000), zgleda kot da sem dvigal denar iz blagajne, vendar je bil porabljen za plačilo plač (ne mojih, za delavce), ter najemnin... Stečajni mi sploh ni želel prisluhnit, in vložil izvršbo (Zaradi pomankanje denarja za odvetnike se nisem pritožil). Sedaj sem tik pred osebnim stečajem, zanima me če bo osebni upravitelj imel več posluha, če mu z dokazili, s pričami dokažem da denarja sam nisem porabi. Bo on lahko prerekal terjatev. Zanima me lastniki hiše so oče in brat, sam nimam nič niti avta motarja.... Kaj mi lahko vzamejo, imam pa redno zaposlitev.... Še enkrat hvala

v vložite vlogo za osebni stečaj in ker nimate nič vam ne morejo pobrati nič stečajni bo to terjatev prijavil v vaš osebni stečaj in zadeva po preizkusnem obdobju je zaključena. seveda morate izpolnjevati vse pogoje za odpustk terjatev
več informacij vam posredujem na mail
E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

Osebni stečaj - osnovne informacije 2 let, 2 mesecev nazaj  
pikicasrcek

prosim kontaktirajte me na mail

E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

lp

Zadnji popravki: 26.2.2010 20:47 od anomis123.
Odgovor: Osebni stečaj - osnovne informacije 2 let, 2 mesecev nazaj  
pikicasrcek napisal:
Hoj!

Zanimajo me postopki glede osebnega bankrota!
Naj vam povem,da sem imela firmo d.o.o.! firma se je zaprla in zbrisala iz sodnega registra!Sedaj so vsi dolgovi padli direkt name in mi trgajo iz plačilne liste!Plače dobim skoraj nič,saj imam tudi na banki blokiran račun!Tudi davčni upravi sem precej dolžna,in v tej firmi ni nič ostalo,zato niti nisem mogla dat firme v stečaj!Tako,da nimam popolnoma nič!Trenutno živim pri starših,saj imam komaj za svoje osebne položnice!Ostane mi popolnoma nič! Res ne vem kako naj potem prijavim osebni bankrot,če zahtevajo 1500€ za začetne stroške? Prosim za vaš odgovor in pomoč!Kam bi se lahko obrnila in kaj mi svetujete?Nekaterim upnikam sem tudi ž
e poslala predlog za odobritev dolga ali saj za zmanjšanje dolga in so mi predlog zavrnili! Zato res ne vem kaj naj še naredim? Prosim,resnično prosim za vaš odgovor! Lep pozdrav,pikicasrcek!

Zdravo!

Prebiram tele članke in mi vse skupaj postaja čedalje manj jasno!
stvar je sledeča:
Sem tik pred tem, da si poizkušam zaprositi za osebni stečaj. Podjetje - sp, sem zaprl leto in pol nazaj.Zakaj? Imam invalidno hčerko, ki potrebuje individualno nego in se posvečam samo njej, žene nimam - ločitev, zaposlen pa sem za določen čas 70%!! Dolgovi iz podjetja znašajo cca 60.000 eur do države ter cca 15.000 eur do ostalih upnikov. Stanujem v hiši (pritličje (garaža, klet, kurilnica..), dva nadstropja (v enem sestra z družino, v drugem mati, s katero sem v skupnem gospodinjstvu) - sam stanujem v mansardi! Plača: Solidna, s tem da mi znesek, ki presega mejo min. plače, seveda trgajo!
Navedene podatke sem navedel za približno predstavo o tem, kaj meni osebno ( tudi ostalim), država Slovenija lahko pobere oz. zapleni. Nepremičnine nimam, prav tako pa tudi ne veliko premičnin ( tudi avta ne).
Kaj storiti, mi priporočate stečaj? Prosim za konkretne in čim bolj podrobne postopke in odgovore na to temo.

Hvala!

LP

Zadnji popravki: 2.3.2010 16:29 od Lucky40.
Odgovor: Osebni stečaj - osnovne informacije 2 let, 2 mesecev nazaj  
prebral sem vajin zapis o osebnem stečečaju pa bi vam svetoval da dasta vlogo oziroma zahtevek za uvedbo osebnega stečaja, na najbližnje okrajno sodišče ko vas bojo poklicali na razgovor vam bojo tudi svetovali kaj vse morate storiti.Lahko pa dobite obrazce za brez plačno pravno pomoč ketere spolnite in spet odate na sodiču,vendar ne smete presegati 2kratno socijalno to je nekje okrog 452eur na osebo če to presegate vas bojo zavrnili vedar ne smete odnehat.Če pa plačate okrog 2060eur.pa lahko uvedete osebni stečaj brez vseh zapletov.Mnogo nas je takih ki smo iz srednjega sloja sedaj prešli v revni sloj vendar z pomočjo države in oderuški obresti, ki jih tolerirajo naša sodišča in država. kar se pa tiče minimalnega osebnega dohotka pa vam po zakonu pripada po novem sedaj 562eur razen če vam davčna sedla na plačo potem vam lahko vzamejo več vendar vam morajo pustiti za preživetje vas i družinskih članov

Na vrh Pošlji odgovor Pravni nasvet

-> V znanju je MOČ <-

Vpišite veljavni email in prejeli boste uporabne pravne nasvete
Email:

Pravni strokovnjaki

Spisek odvetnikov

Iskanje po spletni strani

Prijava

Pozabljeno geslo?
Registrirajte se

Ključne besede