|
|
|
Osebni stečaj - osnovne informacije 1 let, 3 mesecev nazaj
|
|
|
piši na
E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript
vse uredim
|
|
|
|
|
|
|
Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom. |
|
|
|
|
|
|
lEP POZDRAV
Mene pa zanima, sama sem v osebnem stečaju upraviteljico že tut imam je zlo vredu do mene, tako da sem zadovoljna z njo.Sedaj pa me zanima sledeče:mož bo prav tako šel v osebni stečaj sam je sicer še zaposlen in me zanima koliko mu more ostati na mesec za 6. člansko družino in če se mu potni stroški in malica štejejo v stečajno maso ali gre na njegov račun kjer lahko dvigne denar.
Hvala
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
za 6. člansko družino v kateri je samo on zaposlen mu pripada gleda se zakon o socjalnih prejemkih
Višina minimalnega dohodka za posameznega družinskega člana je v razmerju do osnovnega zneska minimalnega dohodka določena po naslednjih merilih: • prva odrasla samska oseba v družini: 1 • vsaka naslednja odrasla oseba v družini: 0,7 • otrok do 18 let in polnoletni otrok, ki so ga starši dolžni preživljati zaradi rednega šolanja: 0,3. Višina minimalnega dohodka za enostarševsko družino se poveča za 30 % osnovnega zneska minimalnega dohodka.
V primeru skupnega varstva in vzgoje otroka se višina minimalnega dohodka za otroka v razmerju do osnovnega zneska minimalnega dohodka in dodatek za enostarševsko družino iz prejšnjega odstavka določita v polovični višini.
Tako minimalni dohodek, do katerega je mogoče pridobiti denarno socialno pomoč, od 1. julija 2010 znaša: • za samsko osebo in prvo odraslo osebo v družini: 229,52 EUR • za vsako naslednjo odraslo osebo v družini: 160,67 EUR • za otroka: 68,85 EUR • povišanje za enostarševsko družino: 68,85 EUR.
skupaj mu pripada 665,59
potni stroški in malica pa ob posebni vlogi in z soglasjem stečajnega lahko dobi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hvala Muzo za odgovor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zdravo, tako sem že zmedena in utrujena od brskanja po tem forumu (dala skoz vseh 54 strani), da več ne vem kam pisat... kljub iskanju, nisem zasledila odgovora glede najemnine (vse ostalo ste, hvala vam, že napisali). Tudi sama, kot večina vas tukaj, nimam nič. dobivam soc. podporo (220€), sem samska, živim pri starših na vikendu (do aprila moram ven), in intenzivno iščem službo. Po vsej verjetnosti jo bom tudi dobila v Ljubljani. Ker pa je do Lj. dobra ura vožnje, delo traja ves dan, me zanima ali stečajni upravitelj odobri plačilo najemnine iz naslova plače. Ker z minimalcem ne pokrijem najemnine, stroškov in še življenja. Tudi če ostanem v svojem kraju in se v Lj. vozim, bom morala po aprilu plačevati najemnino. S postopkom OS nameravam pričeti naslednji teden. Že vnaprej hvala za odgovor. lp
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zdravo, tako sem že zmedena in utrujena od brskanja po tem forumu (dala skoz vseh 54 strani), da več ne vem kam pisat... kljub iskanju, nisem zasledila odgovora glede najemnine (vse ostalo ste, hvala vam, že napisali). Tudi sama, kot večina vas tukaj, nimam nič. dobivam soc. podporo (220€), sem samska, živim pri starših na vikendu (do aprila moram ven), in intenzivno iščem službo. Po vsej verjetnosti jo bom tudi dobila v Ljubljani. Ker pa je do Lj. dobra ura vožnje, delo traja ves dan, me zanima ali stečajni upravitelj odobri plačilo najemnine iz naslova plače. Ker z minimalcem ne pokrijem najemnine, stroškov in še življenja. Tudi če ostanem v svojem kraju in se v Lj. vozim, bom morala po aprilu plačevati najemnino. S postopkom OS nameravam pričeti naslednji teden. Že vnaprej hvala za odgovor. lp
|
|
|
|
|
|
|
|