|
|
|
Osebni stečaj - osnovne informacije 1 let, 3 mesecev nazaj
|
|
|
odobritev plačila najemnine nad minimalno plačo vam upravitel ne odobri vam pripada v kolikor se zaposlite plača do višine 572,15 eur+ v samem postopku je možno v kolikor se upravitel strinja še izplačilo malice in potnih stroškov.
|
|
|
|
|
|
|
Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom. |
|
|
|
|
|
a to pomeni, da če se zaposlim v lj. in se iz svojega kraja bivanja (cca. 120km) vozim vsak dan, prizna km za bencin al kako? zaposlila bi se v nepremičninah, imela služben avto,...kako je potem s temi stroški? bencin po terenu in od doma do službe in nazaj? in zakaj mi najemnine ne bi odobrili? kje naj živim? ali o tem ne razmišljajo? jih ne zanima?  hvala in lp.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Najprej en lep pozdrav, moram napisati, da sem ena od tistih, ki je začela osebni stečaj kot fizična oseba, moram povedati vsem Vam, da sem tako razočarana nad našim sistemom in sodstvom, tako zelo, da resnično več ne verjamem v pravno državo. Da o upraviteljici ne govorim, niti malo resnosti v njej in občutek imam kot da dela proti meni... Tako sem na koncu z živci, da sem pristala že na pomirjevalih...Zdaj pa rabim vašo pomoč, kaj naj naredim, ker so mi vse zašuštrali.... Sprva sem prejšnji mesec odšla na banko da dvignem OD, pač ker sem na naroku navedla, da vzdržujem moža in tri otroke, za kar sem poslala tudi potrdilo zavoda za zaposlovanje, nato otroške doklade za vse tri otroke kot dokazilo, da kar govorim je res... Pridem na banko in seveda imajo obvestilo, da sem v stečajnem postopku, vendar to je vse... dajo mi le minimum 562... seveda ostalo jih ne zanima ker nimam nobenega pisnega potrdila o vzdrževanju družinskih članov... Pokličem svojo upraviteljico in ji povem kaj se dogaja in mi pove hladno, da ona nima nič s tem in da se obrnem na sodišče... Grem na sodišče in hvala bogu ena prijazna oseba tam mi pove da napišem pisno, da vzdržujem družinske člane itd. to naredim 12.1.2011. Vmes bi se morala sestati s svojo upraviteljico pa je gospa pozabila... vmes mi pove, da v bistvu ji samo na kratko napišem na mail zakaj je prišlo do stečaja in najemno pogodbo stanovanja itd... v istem pogovoru me vpraša če imam kaj za rubit, seveda povem da več kot osebnega avtomobila starega kot zemlja nimam... Takoj se upre na to in pove, da ga mora rubiti... Takoj odidtem na sodišče in jim povem, da ta stara kripa ni vredna počenega groša... mi ga plačali 250 evrov, sam da mamo po LJ razvažat otroke in to je vse... mi spet svetujejo da napišem... do včeraj nobenega odgovora... grem osebno na sodišče... povedo mi, da so mi ugodili glede avtomobila in da se je upraviteljica strinjala, da ga ne prodajo, glede vzdrževanja družinskih članov pa mi pove da je pošta poslana 27.1.2011 meni in banki... seveda nobeden še ni prejel nič ne jaz ne banka... samo spogledovanje, ker jim ni jasno kaj se dogaja... Gospa v pisarni mi sprinta kopijo... ugotovim, da med vzdrževanimi člani ni moža... zakaj ni razložitve... nakar šok (vzemi štrik in se obesi). Popoldne me kliče hčerka v službo da sem dobila pismo od ga. upaviteljice, da bodo kot danes odvzeli avto... vsa panična pokličem na sodišče in jim povem kaj se dogaja in kaj so mi rekli na sodišču včeraj zjutraj in popoldne pošta... gospa mi pojasni, da kolegica ki je bila zjutraj ni dobro prebrala kaj piše in me je napačno obvestila, za kar jo je že kregala in se opravičuje haloooooooooooooo, pa če je kdo s slabim srcem saj bi ga še kap... moram reči da se je zaradi cele te situacije zelo poslabšalo tudi moje zravje, visok pritisk, sem na antidepresivih... s tem stečajem samo še nazadujem in nič ne napredujem.... kaj mi je zdaj sotiriti zakaj ni moža notri mi nihče ne zna odgovoriti ... zakaj ni pošte tudi ne... kar pa je najbolj idiotsko... niso sploh naredili nič da obvestijo mojo službo o ničemer, tako da oni lahko še naprej mirno trgajo terjatve kot hočejo... prosim svetujte mi kaj mi delati v tem neredu... no da še dodam mi je gospa v stečajni pisarni povedala, da itak dela vsek kakor hoče (sodniki + upravitelji), prosim pomagajte kaj naj naredim.... A mi lahko kdo svetuje kje je kakšen zakon da se ga malo prebere o osebnem sečaju, ker to pa se jaz ne grem, da vsak dela po svoje se pravi se prepuščen na milost in nemilost Hvala obupana
|
|
|
|
|
|
|
Zadnji popravki: 10.2.2011 10:58 od shira.
|
|
|
|
|
|
|
|
Pozdrav, že kar nekaj časa je minilo od mojega zadnjega pisanja glede OS..Ko takole prebiram vse te kolobocije,me je prijelo,da opišem še svojo izkušnjo.. Dobil sem službo,fino ,dobro plačano.. ampak saj vemo,več kot 562Evrov nam pač ne pripada.Sledi vloga na sodišče (Stečajna kot vemo ponavadi nima nič s tem),naj mi vendarle odobrijo še kakšen Evro vsaj za malico in potne stroške. Ampak klub moji nenehni gnjavaži, sem dobil odgovor od sodišča šele čez 4 mesece in še to negativno..(zato še danes ne verjamem, raznim uporabnikom foruma,ki trdijo,da jim sodišče priznava vse kar je mogoče..)No posledica je bila ,da si službe enostavno več nisem mogel PRIVOŠČITI,ja pravilno ste slišali, privoščiti si je nisem mogel,saj,ko sem pokril potne stroške(mimogrede,ki mi jih je firma redno in dobro poravnavala)mi je ostalo manj kot če sem doma in prejemam socialno pomoč.. Zdaj sem pa zopet doma,dobim 229Evrov in vsaj nimam težav s tem ali bom zbral 2Everčka,da bo vsaj za kruh in pašteto.. Lp  
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Popolnoma se strinjam z zadnjim postom. Tudi sam sem preračunal situacijo in ob dveh šoloobveznih otrocih in ženi na borzi se mi enostavno ni splačalo imeti redne zaposlitve, kljub dejstvu, da mi je sodišče priznalo potne stroške in malico. Potem pa se naj izkorenini delo na črno, lol.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
no, zdej sem pa v dilemi. popolnoma prestrašena. naj sploh grem v OS? ker če ne dobim prevoza ali najemnine, tudi sama ne morem delat 
|
|
|
|
|
|
|
|