Skip to content

Pravo za telebane - največji slovenski pravni portal

hitri pravni nasvet

Domov arrow Forum

Forum
Lep pozdrav, Gost
Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom. Kliknite tukaj za prijavo!
Še niste registrirani? Kliknite tukaj za brezplačno registracijo .    Ste izgubili geslo?
Osebni stečaj - osnovne informacije (0 uporabnikov) 
Na dno Pošlji odgovor Priljubljene teme: 5
Tema: Osebni stečaj - osnovne informacije
Osebni stečaj - osnovne informacije 1 let, 3 mesecev nazaj  
kot sem že večkrat napisal sodišče lahko odobri izplačilo potnih in malice terv dnevnic samo ob soglasju stečajnega upravitelja ter dobro obrazložene vloge ki se mora opirat na zakone posredno in neposredno le tako lahko sodišče odobri to izplačilo.
za majhen znesek ni možnosti v kolikor pa tvoja služba pobere velik znesek za potne stroške ki kot sem povedal z dobro obrazloženo vlogo to tudi odobri ni pa to 100% velik vpliv ima stečajni ki mora to odobrit. spisal sem že nekaj takih vlog nekaj so jih odobrili nekaj pa tudi ne meni osebno so odobrili potne ,malico, in dnevnice ki so dvakrat več kot je minimalna plača.
V sklepu o rubežu stalnih prejemkov točno piše koliko vam mora ostati pri plači samo brati je treba pravilno
za samsko osebo pripada minimalna plača , za osebo ki preživlja tudi druge družinske člane in jih je po zakonu dolžna pa znesek predviden za dolžnike in njihove družinske člane ki ga ureja zakon o socijalnih prejemkih. za več inf, E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

Sporočite moderatorju   Vpisan Vpisan  
  Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom.
banka bi morala dobiti sklep o rubežu z strani osebnega stečaja ter točno navedeno koliko vam morajo pustit.že samo dejstvo da v kolikor bi bil višek sredstev vam bi moral že delodajalec višek nakazat na fiducjarni račun in banka načeloma vam mora ves znesek OD izplačat ker je ŽE PREVERJEN OD STEČAJNEGA IN DELODAJALCA ZADRŽI VAM DRUGE ZNESKE KI BI MOREBITI PRIŠLI NA RAČUN IN NISO OSEBNI DOHODEK SOCJALNI TRANSFERJI SE NE UPOŠTEVAJO IN VAM JIH BANKA TUDI MORA IZPLAČATI.

Še enkrat lep pozdrav..

Glede vsega napisanega sem nekoliko zmeden okoli ene zadeve.

Ali razumem prav...

V primeru OS mi mora stečajni upravitelj oz. banka "pustiti" minimalno plačo, zmanjšano pa davke in prispevke, kar danes pomeni (minimalna plača 748,10 EUR) neto 582,76.

Do tu vse lepo in prav....

ČE pa "prijavim", da vzdržujem mladoletno osebo - šoloobveznega najstnika... potem mi pa mora po predpisih o socilanih prejemkih "ostati" 229,52 + 68,85 = 298,37 ????

Z drugimi besedami.... v kratkem nameravam razglasiti OS... in najbolje je, da "zamolčim" dejstvo, da kot samohranilec preživljam mladoletno osebo... sicer mi bodo od minimalca pobrali še skoraj polovico ????

wajla, Mpot...

Poskušajta se dogovoriti za izplačilo POVRAČIL V ZVEZI Z DELOM v gotovini !!!

Jaz osebno se bom skušal dogovoriti za izplačilo prehrane in prevoza na delo v gotovini. Tako niti stečajni, niti banka ne bosta imela "dostopa" do povračil, eventualna "administrativna prepoved" pa (kolikor vem) tudi nima učinka zoper povračila stroškov v zvezi z delom.

muzo... se morda motim (glede zadnjega) ???

res je da če si sam ti ostane več skregano z logiko a tako je . lahko vam pomagam da vas ne nategnejo po domače oprostite izrazu ma če nisi spreten si pečen.

za potne in malico se lahko zmeniš tudi z delodajalcem a teh povračil ne sme bit na plačilni listi ki gre stečajnemu.

za več inf: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

Ma kaj govorite neumnosti, če vzdržuješ družinske člane ti seveda nakažejo več kot samo osnovo, pa ne vem muza, ti želiš pomagati ljudem, zakaj potem skos daješ ta svoj mail in ne poveš direktno kar tukar da pomagaš vsem .... če bi bilo kot praviš zakaj bi potem sploh uveljavljai družinske člane saj bi bilo brezveze itak... tako da ni ravno tako kot pravite

Na vrh Pošlji odgovor Pravni nasvet

-> V znanju je MOČ <-

Vpišite veljavni email in prejeli boste uporabne pravne nasvete
Email:

Pravni strokovnjaki

Spisek odvetnikov

Iskanje po spletni strani

Prijava

Pozabljeno geslo?
Registrirajte se

Ključne besede