Skip to content

Pravo za telebane - največji slovenski pravni portal

Domov arrow Forum
Forum
Lep pozdrav, Gost
Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom. Kliknite tukaj za prijavo!
Še niste registrirani? Kliknite tukaj za brezplačno registracijo .    Ste izgubili geslo?
Osebni stečaj - osnovne informacije (0 uporabnikov) 
Na dno Pošlji odgovor Priljubljene teme: 4
Tema: Osebni stečaj - osnovne informacije
Osebni stečaj - osnovne informacije 6 mesecev nazaj  
pa še to me zanima,
dve leti nazaj mi je umrl oče in smo se vsi otroci odpovedali zapuščini(hiši) v korist mame,takrat se mi še sanjalo ni da bom tako zabredel,lahko sedaj moj delež kateremu sem se dve leti nazaj odpovedal prodajo, ali se gleda samo za naprej.lp in hvala za odgovor

Sporočite moderatorju   Vpisan Vpisan  
  Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom.
gledajo zadnja tri leta od dneva vložitve vloge to je mišljeno če ste vi komu kaj prepisali ali podarili to bi stečajni upravitel razveljavil dediščini se pa ne morete odpovedat od dneva vložitve vloge za stečaj do konca preizkusnega obdobja

hvala muzo,
kaj pa glede premičnih stvari,
televizija,računalnik itd. to mi bo stečajni vse pobral?pa še zanima me za avto kateri je pisan na ženo,ker mi je odvetnik rekel da ga ne sme vzeti saj se osebni stečaj tiče samo mene in ne žene.hvala

Odgovor: Osebni stečaj - osnovne informacije 6 mesecev nazaj  
Stečajni upravitelj bo te stvari samo popisal ali od vas zahteval popis stvari,ni obvezno da bi jih dal v stečajno maso.je pa ene vrste zaščita pred izvršitelji,ker ko ste v stečajo vam izvršitelj nesme rubit ničesar vi ga pa morate napotiti k stečajnemu upravitelju.

Odgovor: Osebni stečaj - osnovne informacije 6 mesecev nazaj  
hvala,
je res da ko si enkrat v stečejnem postopku in če zaprosiš takoj za odpis dolga to traja največ pet let in potem si vseh bremen zavedno rešen ali je to samo preizkusna doba in vse to lahko traja npr.tudi deset let

dolgov si prost minimalno čez 2 leti maksimalno pet let od dneva vložitve predloga za odpust obveznosti

Na vrh Pošlji odgovor Pravni nasvet
hpn_npvp.jpg

Komunicirajte!

Vprašanja s pravno vsebino lahko postavite in o njih debatirate na forumu (za brezplačno registracijo kliknite tukaj!). Svoja vprašanja, mnenja, pobude za sodelovanje, predloge, pohvale in kritike pa lahko pošljete preko kontaktnega obrazca ali naslovite na E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript .

Anketa

Ali Slovenija potrebuje predčasne volitve?

Sodelujte!

Tisti med vami, ki bi se radi širši javnosti predstavili kot strokovnjaki za določeno pravno (pri tem je »pravno« mišljeno zelo široko) področje ali vprašanje, ste toplo vabljeni, da napišete prispevek ali dva. Ni treba, da je veliko, naj pa bo zanimivo in uporabno. Glede na izredno obiskanost našega portala bo vaše ime prišlo v zavest mnogih. E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript !

Obvestite prijatelje!

Ker služi portal splošno koristni dejavnosti, vas vabimo, da o njem obvestite tudi svoje prijatelje in znance. Brezplačni pravni nasveti lahko pomagajo in koristijo tudi njim!

KLIKNITE TUKAJ!

Pravni strokovnjaki

Spisek odvetnikov

Iskanje po spletni strani

Prijava

Pozabljeno geslo?
Registrirajte se

Zadnje na forumu

Več...