Skip to content

Pravo za telebane - največji slovenski pravni portal

hitri pravni nasvet

Domov arrow Forum

Forum
Lep pozdrav, Gost
Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom. Kliknite tukaj za prijavo!
Še niste registrirani? Kliknite tukaj za brezplačno registracijo .    Ste izgubili geslo?
Osebni stečaj - osnovne informacije (0 uporabnikov) 
Na dno Pošlji odgovor Priljubljene teme: 5
Tema: Osebni stečaj - osnovne informacije
Osebni stečaj - osnovne informacije 1 let, 3 mesecev nazaj  
Tudi jaz sem preverjala možnosti za osebni stečaj. Poslovala sem kot samostojna podjetnica in po 15 letih poslovanja končala z poslovno izgubo. Da ne govorim, da sem bila v trenutku prekinitve poslovanja že popolnoma brez sredstev in me je preživljala družina. Uspela sem si najti zaposlitev (ni sanjska služba)in menila sem, da bom v roku 6 mesecev do 1 leta uspela poplačati blokade, nato pa bom vzela bančni kredit in odplačala še preostale obveznosti. Doletel me je šok, najprej od države, ki je od mene terjala tudi to, kar ji nisem dolžna plačati oz. kar sploh nisem zaslužila. (DDV ZA VLOŽENA OSN. SREDSTVA, ki sem jih kupila kot fizična oseba in jih vložila v poslovanje pred uvedbo DDV). Država mi je zaračunala enormne kazni (skupaj preko 8.000 EUR) zaradi kasnitve pri oddaji nekaterih poročil (zaradi nelikvidnosti sem imela normalno moteno poslovanje). Skratka namesto enega leta z odplačevanjem blokad nisem zaključila niti po treh letih. In sedaj moje izkušnje z osebnim stečajem. V preteklem letu sem vložila zahtevek za osebni stečaj z vsemi prilogami. Vložila sem zahtevo za kritje stroškov postopka, saj sem imela že več let blokado - kar pomeni, da sem imela prejemke, ki so bili bistveno nižji od minmalne oz. zajamčene plače. Od teh prejemkov moram namreč pokrivati tudi stroške prevoza na delo, ki mesečno znašajo okoli 150 EUR. Država mi stroške postopka ne krije,češ da je moja bruto plača nad cenzusom. Iz mene se torej delajo norca. Ljudje, ki so v blokadi in nimajo sredstev, si torej ne morejo privoščiti osebnega stečaja. Ne morejo si privoščiti niti zaposlitve, saj je ta vedno povezana z določenimi -večjimi ali manjšimi stroški, ki jih država ne priznava. Sprašujem se torej kaj mi kot poštenemu državljanu še ostane. Država mi krati z ustavo zajamčeno pravico do dela in preživljanja sebe in svoje družine. Institut stečaja v zahodni civilizaciji se sprovaja v roku 6 mesecev do 1 leta. Pri nas tudi če uspeš najti sredstva za začetek postopka, ti nihče garantira, da bo sploh kdaj končan. O tem kar sem doživela v zadnjih letih poslovanja in po njem, bi lahko napisala nekaj kriminalnih romanov. Samostojni podjetniki so v tej državi tretirani slabše kot psi. Človek je kaznovan, če ne skrbi za psa, mu da hrano in zagodavlja normalne življenjske pogoje. Podjetnik, ki nima prihodkov, da bi plačeval nenormalne zahteve države - vsakdo, ki je kdaj posloval ve, da lahko v rdeče številke zaideš pri vsaki večji spremembi na trgu, država pa nas bremeni vsako leto bolj in to dobršen del neodvisno od prihodkov. Podjetnik pa nima zagotovljene niti zdravstvene zaščite, v kolikor je zaradi blokad ne uspe plačati. Blokirajo se mu vsa sredstva - torej naj crkne, ali pa krade. Popolnoma normalno bi moralo biti birokratskim parazitom, da morajo v primeru blokade podjetniku pustiti vsaj minimalna sredstva za izplačilo bruto plače (saj je podjetnik pravzaprav kazensko odgovoren za plačevanje prispevkov). V kolikor ne plača zDR. prispevkov je edini na trgu izločen iz zdravstvenega zavarovanja, če ne plača prispevkov PIZ, je za le-te obremenjen lahko tudi do smrti oz. blokiran do deblokade in ne tako kot ostali zaposlenci, ki niso blokirani oz. se od njih ne zahteva poplačilo, temveč se jim odpiše delovna doba - kar je tudi normalno. Vsakdo, ki je blokiran in zaposlen prav tako ve, da nima možnosti na sodišču terjati pravice, saj brez sredstev za takse in odvetnike, nima tam kaj iskati. Je torej popolnom brezpraven in tudi brez vsake možnosti normalnega življenja in preživljanja. V kolikor podjetnik nima družine, in prijateljev praktično ne more preživeti. STANJE JE ALARMANTNO IN TAKO PERVERZNO, DA TERJA TAKOJŠNJE UKREPANJE. Človek - posameznik v tem sistemu ni vreden popolnoma nič - ko ga država ne more več obirati z davki in prispevki, mu začne piti kri in mu jo pije tako dolgo, dokler ne bo crknil pod kakšnim mostom. Ker posameznik proti državi ne more popolnoma nič (takšen brez denarja) predlagam, DA SE ZDRUŽIMO, DA NASTOPAMO SKUPNO (baje nas je že ogromno), da SKUPNO POSTAVIMO ZAHTEVE DRŽAVI, DA V PRAKSI UDEJANJA USTAVNA NAČELA TOREJ, DA DRŽAVA NE NASTOPA VEČ PROTIUSTAVNO, KO LJUDEM KRATI NAJBOLJ OSNOVNE ČLOVEKOVE PRAVICE. Nihče nam ne pomaga - če nimamo denarja, torej si moramo pamagati sami - med sabo. Predlagam torej, da se somišljeniki dobimo in organiziramo družbeno silo, ki jo bodo državne parazite prisilila spoštovati ustavo in zakone enake za vse.

Sporočite moderatorju   Vpisan Vpisan  
  Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom.
Osebni stečaj - osnovne informacije 1 let, 3 mesecev nazaj  
strinjam se z MAKA a moram le nekaj pojasnit iz izkušen da se moramo mi prilagajati sistemu in v kolikor si pravilno usmerjen in ti kdo z poštenim namenom pomaga lahko vse postopke tako stečaj ,na dursu, spelješ z minimalnimi stroški.je pa res da nekateri bi radi vse zastonj še na sodišče da gre kdo drug za njih a to ne gre.
1. kdor ulaga vlogo za stečaj na naruku se lahko zgodi da bo imel večje stroške in več problemov kot tisti ki vse dostavi sodišču z vsemi potrebnimi dokumenti, vlogami ,in prilogami a nekaterim to ni jasno da moraš ti bit eno stopničko bol hiter kot birokrati.
2. pogoje da ti odobrijo predujem z strani BPP je cenzus ki če ga ta trenutek ne izpolnjuješ se lahko po pravih navodilih prilagodiš in v roku treh mesecev pogoj izpolnjuješ a nekaterim to ni jasno.avtomatsko vložiš še vlogo za oprostitev plačila sodne takse,in zraven vse priloge ki so potrebne tako oni imajo vse in ne preverjajo skoraj nič a najpomembnejše ti odobrijo.
tako da vsak državljan lahko z pravim navodilom izvede stečaj z minimalnimi stroški uspešno. za več inf: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

Osebni stečaj - osnovne informacije 1 let, 2 mesecev nazaj  
Zanima me ali si lahko odgovorna oseba (odgovarja z svojim premoženjem ) v komanditni družbi in greš obenem v osebni stečaj.
Ali svoj podpis na izjavi o svojem premoženju lahko overiš na upravni enoti ali izključno pri notarju?

pozdravljeni,sem v osebnem stečaju 1.3. sem dobil službo pa me zanima kaj mi od plače ostane,da ne gre v stečajno maso? sem samski imam pa enega šoloobveznega otroka za preživljat ena preživnina je se v postopku...lp

kot samski osebi vam pripada minimalna plača to je sedaj okoli 572,26 eur neto
če plačujete preživnini se znesek poveča še za preživnino. če ne plačujete preživnine in je zoper vas izvršba za plačilo preživnine vam lahko posežejo do višine 2/3 minimalne plače.
če preživljate še druge družinske člane ki ste jih po zakonu dolžni preživljat pa to višino ureja zakon o socjalni pomoči in se glasi

Višina minimalnega dohodka za posameznega družinskega člana je v razmerju do osnovnega zneska minimalnega dohodka določena po naslednjih merilih:
• prva odrasla samska oseba v družini: 1
• vsaka naslednja odrasla oseba v družini: 0,7
• otrok do 18 let in polnoletni otrok, ki so ga starši dolžni preživljati zaradi rednega šolanja: 0,3.
Višina minimalnega dohodka za enostarševsko družino se poveča za 30 % osnovnega zneska minimalnega dohodka.

V primeru skupnega varstva in vzgoje otroka se višina minimalnega dohodka za otroka v razmerju do osnovnega zneska minimalnega dohodka in dodatek za enostarševsko družino iz prejšnjega odstavka določita v polovični višini.

Tako minimalni dohodek, do katerega je mogoče pridobiti denarno socialno pomoč, od 1. julija 2010 znaša:
• za samsko osebo in prvo odraslo osebo v družini: 229,52 EUR
• za vsako naslednjo odraslo osebo v družini: 160,67 EUR
• za otroka: 68,85 EUR
• povišanje za enostarševsko družino: 68,85 EUR.

za vaš primir bi v praksi v kolikor bi uveljavljali da preživljate še otroka ostalo manj.

Ja pravzaprav je najbolj žalostno prav to da če si sam ti pripada 573€.V mojem primeru ko preživljam 4 otroke in partnerja in partner ni zaposlen pa mi glede na izračun pripada 669€.Torej 100€ več kakor če bi bila sama.Torej 5 družinskih članov se mora preživljati z 99€ ,prava polomija od državnih zakonov bi rekla!!Pa tudi če pogledamo da na otroka pripada 65€ se pravi mora otrok preživet z 2€ na dan z hrano vsemi šolskimi potrebščinami in seveda z oblačili in obutvijo vred!!Totalno skregano z logiko.

Na vrh Pošlji odgovor Pravni nasvet

-> V znanju je MOČ <-

Vpišite veljavni email in prejeli boste uporabne pravne nasvete
Email:

Pravni strokovnjaki

Spisek odvetnikov

Iskanje po spletni strani

Prijava

Pozabljeno geslo?
Registrirajte se

Ključne besede