Skip to content

Pravo za telebane - največji slovenski pravni portal

hitri pravni nasvet

Domov arrow Forum

Forum
Lep pozdrav, Gost
Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom. Kliknite tukaj za prijavo!
Še niste registrirani? Kliknite tukaj za brezplačno registracijo .    Ste izgubili geslo?
Osebni stečaj - osnovne informacije (0 uporabnikov) 
Na dno Pošlji odgovor Priljubljene teme: 5
Tema: Osebni stečaj - osnovne informacije
Osebni stečaj - osnovne informacije 1 let nazaj  
naj uveljavlja da preživlja samo sebe in mu ostane 572,24 eur+ uredite da vam plačuje preživnino in mu bo ostala cela plača . lp

Sporočite moderatorju   Vpisan Vpisan  
  Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom.
Odgovor: Osebni stečaj - osnovne informacije 11 mesecev, 2 tednov nazaj  
Je pa še ena stvar,katero nihče ne omeni.
Po koncu stečaja je stečajnik po koncu postopka še vedno v SISBON evidenci na združenju bank.V brošuri katero lahko dobite piše,da vsi podatki ostajajo v evidenci še 4 leta po končanem stečaju in lahko se obrišete za kakšen kredit ali kaj podobnega tako,da je vse skupaj od 7 pa do 10 let traja tako imenovan osebni stečaj in ne le 3-5 kolikor s tu omenja.Tudi jaz sem nameraval sprožiti osebni stečaj nmreč iz 2500E sem prišel na cca 10000 z dnevnimi oderuškimi obrestmi banke.Na na moji expozituri mi sploh niso to povedali ampak sem izvedel v drugem kraju.Toliko o bankirjih.Meni rubijo regres,malico,prevoz,vrnjeno dohodnino itd.

kot sem prebral na enem zidu citiram:
MIVKO NE OLJA V MOTOR KAPITALIZMA

Osebni stečaj - osnovne informacije 11 mesecev, 2 tednov nazaj  
sem popolnoma "nova" na tej temi. zanimam se za OS. prebrala sem vse vaše komentarje. Mislim, da sem tako dobila odgovore, ki jih potrebujem za vložitev predloga. Problem pa je v tem, da ne vem kako ga sestaviti. Mi lahko prosim kdo pomaga? Če je mogoče čimprej ter pripiše še kaj se mora predlogu priložiti in kakšni so začetni stroški. hvala

vse dobite na pišite E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

Odgovor: Osebni stečaj - osnovne informacije 11 mesecev, 2 tednov nazaj  
vaš odgovor ni popolnoma točen saj po sklepu o odpustku dolga ste pravno brez kakršnega dolga in vas mora banka obravnavati kot vsakega drugega in zaradi tega ker ste bili v stečaju ne sme zavrniti vloge za kredit ker bi bilo to diskriminacija in bi banka imela hude težave.

Helga!!!!
Ravno sem vlagala prošnjo za OS in ti povem iz prve roke.Če imaš možnost in če ne presegaš limita(če si mogoče brezposelna,....) daj prvo zahtevek za BPP (brezplačna pravna pomoč) za začetne stroške v višini 2030€ na tvojem sodišču. KO dobiš to odobreno,se s tem vloži prošnja za OS na sodišču, kamor moraš prinest samo vse dokumente iz katerih je razvidno komu in koliko dolguješ (prineseš vse za kar misliš da bi ti lahko upoštevali). Tam se napiše zapisnik, ki vsebuje vse potrebne podatke, zneske, številke,........ in vse ostalo in s tem je vloga napisana in oddana. Se pa moraš predhodno naročit po telefonu.
Vse to sem ti pisala, če imaš BPP,...... če pa sama kriješ vse stroške, pa ne vem kako gre.
Pa lep pozdrav

Na vrh Pošlji odgovor Pravni nasvet

-> V znanju je MOČ <-

Vpišite veljavni email in prejeli boste uporabne pravne nasvete
Email:

Pravni strokovnjaki

Spisek odvetnikov

Iskanje po spletni strani

Prijava

Pozabljeno geslo?
Registrirajte se

Ključne besede