Skip to content

Pravo za telebane - največji slovenski pravni portal

hitri pravni nasvet

Domov arrow Forum

Forum
Lep pozdrav, Gost
Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom. Kliknite tukaj za prijavo!
Še niste registrirani? Kliknite tukaj za brezplačno registracijo .    Ste izgubili geslo?
Osebni stečaj - osnovne informacije (0 uporabnikov) 
Na dno Pošlji odgovor Priljubljene teme: 5
Tema: Osebni stečaj - osnovne informacije
Osebni stečaj - osnovne informacije 11 mesecev nazaj  
Pozdravljeni!

Kar pišete tu ne drži.namreč z možem sva oba v stečaju in iz najinih izkušenj lahko povem, da imava oba še osebne račune nama jih stečajni noben ni zapiral.Kar se tiče pa nakazil je pa tako, da mož dobi vse izplačano ven (572,00€ plus za nas 5 članov ki jih preživlja vse mu ostane) tudi regres je dobil izplačan ven do vsote, ki nam pripada za preživetje zdaj bo pa tudi dohodnino dobil nakazano na svoj račun in do zneska , ki ga ima od sodišča in stečajnega upravitelja določenega do tega zneska dobi vse ven ne pa samo 572,00€ kakor pišete vi skoz na forumu.Tako izkušnjo imava midva.Kar pomeni kdor preživlja še ostale člane družine da nisi sam dobiš vse ven do meje, ki jo imaš izračunano na sodišču.
Za vse informacije sem na voljo, ker imava z ženo oba osebni stečaj in vam lahko svetujeva.

Lep pozdrav!!!

Sporočite moderatorju   Vpisan Vpisan  
  Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom.
Gospod Muzo prosim,če mi poveste sedaj sem 6 mesecev v o osebnem Stečaju.Sedaj pa mi oporeka neki odvetnik in je dal noter ugovor zaditi odpusta obveznosti in zahteva sodnega izvedenca za finance,not je navedel ZAdnje tri leta se sploh nisem nič zadolževa kar lako dokažem .

Sem lansko leto za božič vzdignila na banki božičnico, ki je bila prikazana kot plača...naslednji mesec pa šok, ves dvig, ki si ga ne bi smela " privoščiti ", so mi odtegnali od plače,tako, da mi od plače ni ostalo skoraj nič.

ugovarja verjetno da ste najemali obveznosti neodplačno zadnja tri leta
če niste ne se nič bat zaenkrat še ni nihče dokazal tega nobenemu stečajnemu dolžniku ne banke ne zavarovalnice vse odloča potem v postopku višje sodišče v ljubljani za vso slovenijo.vi morate vstrajati da ste imeli namen dolg vrniti in niste takrat razmišljali o stečaju

po zakonu vam pripada minimalni dohodek
to je 572,24 eur. če preživljate družinske člane pa dohodek predviden za dolžnike in njihove družinske člane ki ga ureja zakon o socjalnih prejemkih kar v praksi pomeni da če ste štiri članska družina bi dobili manj
24. člen
V 102. členu se v 1. točki prvega odstavka besedilo »če dolžnik preživlja druge osebe, pa najmanj znesek v višini dohodka, določenega za dolžnika in njegove družinske člane oziroma osebe, ki jih je dolžan po zakonu preživljati po merilih, ki jih določa zakon, ki ureja socialno varstvo, za dodelitev denarne socialne pomoči« nadomesti z besedilom »če dolžnik preživlja družinskega člana ali drugo osebo, ki jo mora preživljati po zakonu, pa tudi znesek v višini prejemka, določenega za osebo, ki jo preživlja dolžnik, po merilih, ki jo določa zakon, ki ureja socialno varstvo, za dodelitev denarne socialne pomoči«. V 2. točki se besedilo »če dolžnik preživlja druge osebe, pa najmanj znesek v višini dohodka, določenega za dolžnika in njegove družinske člane oziroma osebe, ki jih je dolžan po zakonu preživljati po merilih, ki jih določa zakon, ki ureja socialno varstvo za dodelitev denarne socialne pomoči« nadomesti z besedilom »če dolžnik preživlja družinskega člana ali drugo osebo, ki jo mora preživljati po zakonu, pa tudi znesek v višini prejemka, določenega za osebo, ki jo preživlja dolžnik, po merilih, ki jo določa zakon, ki ureja socialno varstvo, za dodelitev denarne socialne pomoči«.
Višina minimalnega dohodka za posameznega družinskega člana je v razmerju do osnovnega zneska minimalnega dohodka določena po naslednjih merilih:
prva odrasla samska oseba v družini: 1
vsaka naslednja odrasla oseba v družini: 0,7
otrok do 18 let in polnoletni otrok, ki so ga starši dolžni preživljati zaradi rednega šolanja: 0,3.
Višina minimalnega dohodka za enostarševsko družino se poveča za 30 % osnovnega zneska minimalnega dohodka.

V primeru skupnega varstva in vzgoje otroka se višina minimalnega dohodka za otroka v razmerju do osnovnega zneska minimalnega dohodka in dodatek za enostarševsko družino iz prejšnjega odstavka določita v polovični višini.

Tako minimalni dohodek, do katerega je mogoče pridobiti denarno socialno pomoč, od 1. julija 2010 znaša:
za samsko osebo in prvo odraslo osebo v družini: 229,52 EUR
za vsako naslednjo odraslo osebo v družini: 160,67 EUR
za otroka: 68,85 EUR 
povišanje za enostarševsko družino: 68,85 EUR.
v sklepu o rubežu stalnih prejemkov točno piše kaj vam ostane in koliko ter kaj je stalni prejemek vse ostalo po zakonu gre na fiducjarni račun tako regres kot božičnica in dohodnina. a vsak upravitel dela po svoje in zato je tako kdor tečnari in se znajde dobi kaj več ..... to je točno

sem v osebnem stecaju.par dni nazaj me pa policaji dobijo na radar.500 eur.kaj zdaj dohodka nimam.imam pa 4 otroka.dao sem pa za sodno varstvo.

Na vrh Pošlji odgovor Pravni nasvet

-> V znanju je MOČ <-

Vpišite veljavni email in prejeli boste uporabne pravne nasvete
Email:

Pravni strokovnjaki

Spisek odvetnikov

Iskanje po spletni strani

Prijava

Pozabljeno geslo?
Registrirajte se

Ključne besede