Aloha!
Sem se znašel v podobnem d...u kot večina tukaj! Imel firmo, propadla, pol sem delal tujini, da vrnem dolgove (subvencije in
dURS, da se nebojo zopet oglašal oni podjetniki stare šole, ki so v času pred mano krepko kradli, sedaj pa javkajo, da jim je en revež dolžan tisoč eu...), me je ta stare šole podjetnik dobro ogoljufal pri izplačilih, koliko jih je sploh bilo. Obresti upnikov rastejo, jaz pa brez.. In ker se to v Slo. vrti v nedogled, služba, če jo imaš, je komaj za stroške, nimam perspektive da v kratkem roku to povrnem.
Nato sem zasledil ta portal, prebral vse kar se da in pojavilo se mi je nekaj prašanj!
1. Namreč a se mi splača za ca 8000 it v OS in mi bo en pet let visel za vratom, ker imam občutek, da laže izterjajo manjše vsote kot recimo 30000 tisoč
2. Kako obravnavajo upnike, ker imam samo državni proračun, ali jim je to prednostno?
3. Kakšna je mesečna obrestna mera, ko si v OS?
4. Če v času preverjanja slučajno dobim službo za tujo firmo (DE, UK ali NL), a sploh lahko grem in po kateri zakonodaji me obravnavajo, glede na to, da imajo druge države svoje kvote o najnižjem zajamčenem dohodku in ker tuje firme ponavadi pri svojih bankah v njihovi džavi odpirajo TR, ki jih ne nadzira banka Slo.

,niti ta naš slavni stečajni.. Dejstvo je, da bom tudi tam živel, torej ne morem vsak mesec v Slo. po plačo!
Sicer pa piše da nesmeš zavrnit službe

!
No imam vse predispozicije za OS, sem na sociali, sicer se dogovarjam za delo v tujini, a sem mnenja, da me je država oz. ZRSZ zavestno ogoljufala, ker so dobro vedeli, da bodo v vsakem primeru spravili vse, če ne še več , nazaj v svoj proračun! Tako ali drugače. Pošiljajo me od vrat do vrat kot idiota, verjetno poznate, nihče nič ne ve, tudi obročnih odplačil ni, sam da rastejo obresti...in vidim izhod le še v OS!
Sem zelo vesel, da sem našel ta forum, tudi, ker lahko delim z vami mojo plat zgodbe!
Zahvaljujem se za kakršenkoli nasvet!