Skip to content

Pravo za telebane - največji slovenski pravni portal

hitri pravni nasvet

Domov arrow Forum

Forum
Lep pozdrav, Gost
Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom. Kliknite tukaj za prijavo!
Še niste registrirani? Kliknite tukaj za brezplačno registracijo .    Ste izgubili geslo?
Osebni stečaj - osnovne informacije (0 uporabnikov) 
Na dno Pošlji odgovor Priljubljene teme: 5
Tema: Osebni stečaj - osnovne informacije
Osebni stečaj - osnovne informacije 11 mesecev nazaj  
hondael klikni me na email in se tam piševa

Iztok

Sporočite moderatorju   Vpisan Vpisan  
  Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom.
Osebni stečaj - osnovne informacije 10 mesecev, 3 tednov nazaj  
Aloha!
Sem se znašel v podobnem d...u kot večina tukaj! Imel firmo, propadla, pol sem delal tujini, da vrnem dolgove (subvencije in dURS, da se nebojo zopet oglašal oni podjetniki stare šole, ki so v času pred mano krepko kradli, sedaj pa javkajo, da jim je en revež dolžan tisoč eu...), me je ta stare šole podjetnik dobro ogoljufal pri izplačilih, koliko jih je sploh bilo. Obresti upnikov rastejo, jaz pa brez.. In ker se to v Slo. vrti v nedogled, služba, če jo imaš, je komaj za stroške, nimam perspektive da v kratkem roku to povrnem.
Nato sem zasledil ta portal, prebral vse kar se da in pojavilo se mi je nekaj prašanj!

1. Namreč a se mi splača za ca 8000 it v OS in mi bo en pet let visel za vratom, ker imam občutek, da laže izterjajo manjše vsote kot recimo 30000 tisoč

2. Kako obravnavajo upnike, ker imam samo državni proračun, ali jim je to prednostno?

3. Kakšna je mesečna obrestna mera, ko si v OS?

4. Če v času preverjanja slučajno dobim službo za tujo firmo (DE, UK ali NL), a sploh lahko grem in po kateri zakonodaji me obravnavajo, glede na to, da imajo druge države svoje kvote o najnižjem zajamčenem dohodku in ker tuje firme ponavadi pri svojih bankah v njihovi džavi odpirajo TR, ki jih ne nadzira banka Slo. ,niti ta naš slavni stečajni.. Dejstvo je, da bom tudi tam živel, torej ne morem vsak mesec v Slo. po plačo!

Sicer pa piše da nesmeš zavrnit službe !

No imam vse predispozicije za OS, sem na sociali, sicer se dogovarjam za delo v tujini, a sem mnenja, da me je država oz. ZRSZ zavestno ogoljufala, ker so dobro vedeli, da bodo v vsakem primeru spravili vse, če ne še več , nazaj v svoj proračun! Tako ali drugače. Pošiljajo me od vrat do vrat kot idiota, verjetno poznate, nihče nič ne ve, tudi obročnih odplačil ni, sam da rastejo obresti...in vidim izhod le še v OS!
Sem zelo vesel, da sem našel ta forum, tudi, ker lahko delim z vami mojo plat zgodbe!
Zahvaljujem se za kakršenkoli nasvet!

Zadnji popravki: 8.7.2011 08:22 od anddyK.
za stečaj imaš pogoje
tudi za predujem
načeloma ne smeš zavrniti nobenega dela a v praksi ti nihče ne išče ali ponuja dela v tujini izven eu pa ni noben problem ker nimajo možnosti slediti tvojim dohodkom in jim lahko pošlješ kar hočeš je pa res da boš moral vsak mesec poročat upravitelju če delaš v tujini mu poročaš da si dobil toliko in toliko do višine minimalne plače kot je v sloveniji vse je stvar kako se znajdeš.

Muzo dobro jutro! Oprosti, ampak nisem točno razumel, ker ni nobene vejice in mi je čist nepovezano...a lahko tisto o EU še enkrat!
A veš mogoče, a ti dajo preden se odločiš za vlogo kje kakšne info., kot npr. B.P.P.?

Zadnji popravki: 8.7.2011 08:19 od anddyK.
če se zaposliš v eu je vse bolj sledljivo kar se tiče plače, saj tebi v postopku pripada samo minimalna kot je v sloveniji to je 572,00 eur.,
lahko se znajdeš na veliko načinov če ti gre delodajalec na roko.
uzven eu pa ni noben problem.
za več mi piši na
rajko.muzic @gmail.com

Lahko povem iz lastne izkušnje pri sebi in človeku, ki sem mu delal OS, da glede službe v tujini nihče v SLO ne ve nič. Človek dobiva zunaj (EU) plačo na zunanji bančni račun, v SLO pa na sociali že 1.5 leta. Meni osebno pa je moj stečajni celo sam rekel, da si naj zunaj najboljše poiščem delo, ker tega v SLO tako ne spremljajo in bom lahko dost hitreje rešil OS z odpisom vseh obveznosti, ča nimam tu službe. Tako samo lepo vsak mesec pošlješ stečajnemu in, če si na borzi še tja, spisek "aktivnosti" za iskanje zaposlitve preko maila, kar pa lahko od kjerkoli.

Na vrh Pošlji odgovor Pravni nasvet

-> V znanju je MOČ <-

Vpišite veljavni email in prejeli boste uporabne pravne nasvete
Email:

Pravni strokovnjaki

Spisek odvetnikov

Iskanje po spletni strani

Prijava

Pozabljeno geslo?
Registrirajte se

Ključne besede