Skip to content

Pravo za telebane - največji slovenski pravni portal

hitri pravni nasvet

Domov arrow Forum

Forum
Lep pozdrav, Gost
Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom. Kliknite tukaj za prijavo!
Še niste registrirani? Kliknite tukaj za brezplačno registracijo .    Ste izgubili geslo?
Osebni stečaj - osnovne informacije (0 uporabnikov) 
Na dno Pošlji odgovor Priljubljene teme: 5
Tema: Osebni stečaj - osnovne informacije
Osebni stečaj - osnovne informacije 2 let, 2 mesecev nazaj  
Grega nevem zakaj rabite odvetnika,vlogo za osebni stečaj in insolvendnost lahko sami napišete in odate na sodišču v vložišču in počakate,da vas pokličejo na razgovor tam vas tudi seznanijo kako in kaj morate storit,Vsak odvetnik vam bo samo denar pobral,storil pa nič več kot bi sami.

Sporočite moderatorju   Vpisan Vpisan  
  Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom.
Osebni stečaj - osnovne informacije 2 let, 2 mesecev nazaj  
glede vaše trditve da če se upnik pritoži na odpustk terjatev mora dolžnik najet odvetnika in ugovarjat ni točna vse aktivnosti z dnem vložitve vloge za stečaj prevzame stečajni upravitelj ki je ponavadi odvetnik in on komunicira z upnikom ter vlaga pritožbe in vse kar je povezano s tvojim premoženjem in dolgom

Osebni stečaj - osnovne informacije 2 let, 1 mesecev nazaj  
Pozdravljeni, zelo dobrodošle so vse te informacije in ker sem sama prejšnji teden začela z OS, me zanima par stvari. Na sodišču sem vložila prošnjo za BPP, vendar sem danes dobila dopis, kaj vse še moram dopolnit. Ni pa mi jasno kako, v kakšni obliki naj podam zapisnik o naroku za začetek postopka Os in postopka odpusta obveznosti, ki ga pridobim na okrajnem sodišču (vlogo za BPP sem vložila v Celju, na sodišču v svoji občini pa moram sedaj predlagat še postopek OS in odpusta obveznosti ). Ali za-to obstaja kakšen obrazec, oz. res ne vem kako se zadeve lotit??? Odvetnika si nikakor ne morem privoščit, zato bo vsakršna vaša informacija zelo dobrodošla.

Gospod Rajko,se strinjam,da je stečajni upravitelj oz odvetnik zadolžen za pogovore z upniki,nasploh,če je že dobil plačano s strani BPP.
Vendar mislim,da ko se upnik pritoži,se lahko stečajnik z njim pogovarja,vendar ti zaračuna dodatno.Zato pa je treba takrat podati novo vlogo na BPP.
Poglejte,tako sem informiran,če se motim,bom še bolj vesel.
Nisem še prišel do te stopnje in ko bom,če bom,javim.

Naj odgovorim še gospe pod nickom:gizda_link_o:
Najprej si poglejte,kaj sem napisal na prejšnji strani.
Zdaj ko ste dali vlogo za BPP,(upam da v občini kjer ste doma),pojdite tudi na sodišče v tej občini oz občino,ki je predstojna za vaš kraj in vprašajte,kje lahko podate vlogo za OS.Nato se OSEBNO zglasite tam,kamor so vas napotili in ustno podate željo za OS.Določili vam bodo datum in tisti dan boste povedali,kako in kaj in da ŽELITE obenem zaprositi za odpust terjatev.Naredil se bo uradni zapisnik s številko odprtega primera za narok.
Opozorili vas bodo,upam,da v osmih dneh odnesete ta zapisnik na BPP in da v tem času podate izjavo na sodišču,tam kjer ste se prijavili za OS,overjeno pri notarju,da niste bili kaznovani zadnjih 10 let.
Če teh dveh zadev v 8 dneh ne uredite,vam zapade prošnja za odpust terjatev,tega ne pozabite.

Upam,da sem vam vsaj malo pomagal in lep pozdrav.

Hvala, sem prebrala tudi vaše prejšnje odgovore.Če nimaš pomoči nekoga, je vse zelo teško, nihče ti ne pove prav veliko.Moj prvi korak je bil, ko sem podala prošnjo za BPP, misleč, da mi bodo tam dodelili pravno pomoč in s tem nasvete kako se zadeve lotiti. V občini kjer prebivam imamo sodišče, BPP, pa sem morala vložiti v Celju. Torej,iz sodišča v Celju so mi poslali, da moja vloga ni popolna in da jo moram v 15 dneh ispopolnit :
-fotokopijo os. dokumenta
-izpisek iz kazenske evidence
-zadnji ispisek stanja na trr (moj in sinov)
-zapisnik o naroku za začetek OS in postopka odpusta, ki ga pridobim na sodišču v svoji občini, kjer tudi predlagam postopek OS in odpusta obveznosti.
Piše še : navedite pa tudi kdaj in kako so nastali dolgovi in kateremu dolgujete.Pojasnite pa tudi na kakšen način ste jih nameravali poravnati, ko so le-ti nastali. Vse to razumem, le to ne vem na kakšen način naj predložim ta zapisnik, ali obstaja za-to kakšen obrazec.....Na sodišču so mi sicer rekli naj napišem vlogo.Kakšno vlogo, kam,kako? Je dovolj, da napišem izjavo na A4 format, da želim sprožiti postopek OS?
Hvala in LP

obstajata dva načina
1. da greš na okrajno sodišče ki je krajevno pristojno za tvoj kraj in daš predlog za stečaj na zapisnik to moraš čakati da ti dajo datum,iztočasno moraš dati vlogo za odpustk terjatev z notarsko overjeno izjavo da ni ovir za odpustk.
2. vse spišeš sama
-vloga za začetek stečaja
-vloga za odpustk terjatev
-izjava o premoženskem stanju in transakciskih računih
-izjava da ni ovir za odpustk obveznosti
iztočasno daš še vlogo za oprostitev plačila sodne takse. vse to z prilogami dostaviš sodišču osebno.
za več informacij E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

Na vrh Pošlji odgovor Pravni nasvet

-> V znanju je MOČ <-

Vpišite veljavni email in prejeli boste uporabne pravne nasvete
Email:

Pravni strokovnjaki

Spisek odvetnikov

Iskanje po spletni strani

Prijava

Pozabljeno geslo?
Registrirajte se

Ključne besede