|
pikica, to je tako, mojemu možu so pri plači izplačali samo minimalno plačo, prevoza in malice pa ne, ko sem klicala na banko in vprašala, so mi rekli, da naj se zmenim z stečajnim upraviteljem, ko sem ga poklicala in mu povedala, da so mu izplačali minimalno plačo, hrane prevoza pa ne, je rekel da mu to ne pripada, da pa lahko pošlje na sodišče prošnjo za povračilo potnih stroškov, z obrazložitvijo, da službe ne dobi v svojem domačem okolju in da z minimalno plačo ne more pokrivati potnih stroškov, to pošlješ, pol pa sodišče vpraša stečajnega ali se strinja z tem in ta pol potrdi ali pa ne. V moževem primeru je rekel, da se bo strinjal z povrnitvijo potnih stroškov, malice pa ne, da mu ne pripada, ne vem samo kako si on to predstavlja, prazna vreča ne stoji, ampak glej če dobi potne stroške nazaj je to uspeh. Iz lastnih izkušenj pa vem, jaz dobim vse povrnejo malico in prevoz, ker na prvem razgovoru ko sem bila z stečajnikom in sem ga vprašala kaj se zgodi z prevozom in malico, je ta povedal, da je to moje in da ne bom kar se tega tiče prikrajšana. Tako, da pikica pritisni na stečajnega on mora dati dovoljenje, da se ti prevoz, lahko pa tudi malica izplačuje. Upam, da sem kaj pomagala.
|