Skip to content

Pravo za telebane - največji slovenski pravni portal

hitri pravni nasvet

Domov arrow Forum

Forum
Lep pozdrav, Gost
Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom. Kliknite tukaj za prijavo!
Še niste registrirani? Kliknite tukaj za brezplačno registracijo .    Ste izgubili geslo?
Osebni stečaj - osnovne informacije (0 uporabnikov) 
Na dno Pošlji odgovor Priljubljene teme: 5
Tema: Osebni stečaj - osnovne informacije
Osebni stečaj - osnovne informacije 10 mesecev nazaj  
Pa še eno vprašanje. Na podlagi česa ti iz naslova plače na banki izplačajo dodatek za malico in prevoz? Je dovolj, da jim posreduješ sklep sodišča?
Ker berem sklep v katerem piše, da v stečajno maso v tem postopku ne spada povračilo stroškov za prehrano med delom in je izplačevalcu naloženo, da te stroške izplačuje stečajni dolžnici in NE v dobro fiduciarnega računa.
Vsak mesec mi dovolijo dvig 572€, zdaj pa berem ta sklep in prosim Vas za nasvet-NUJNO.

Sporočite moderatorju   Vpisan Vpisan  

Zadnji popravki: 28.7.2011 23:14 od pikica123.
  Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom.
Jaz sem svojemu stečajnemu napisal prošnjo in mu podal obrazložitev zakaj potrebujem denar.Naslednji dan sem od njega takoj dobil pozitivni odgovor, da mi dovoli izplačilo malice in potnih stroškov.ko sem ta papir oz. odločbo od stečajnega dobil sem ga poklical in ga prosil za obrazložitev in mi je on sam lepo razložu in povedal da to je moj denar in od nobenega drugega in da to mora ostati meni ne pa da gre na račun stečajnega.Ko sem to izvedel bil zelo vesel, nato pa mi je stečajni sam reku da moram ta dokument in obrazložitev poslati še na sodišče da dobim še iz sodišča zeleno luč za vsa izplačila, kajti za banko ni bilo dovolj da sem jim posredoval samo dokument stečajnega.Ko sem na banko prinesel potem oba papirja od sodišča in stečajnega ni problema več.
Uglavnem od samega stečajnega je odvisno ali vam dovoli dvig denarja od malice in potnih stroškov.

Hvala Izi, grem takoj jutri v akcijo, sem kar boljše volje

pikica, to je tako, mojemu možu so pri plači izplačali samo minimalno plačo, prevoza in malice pa ne, ko sem klicala na banko in vprašala, so mi rekli, da naj se zmenim z stečajnim upraviteljem, ko sem ga poklicala in mu povedala, da so mu izplačali minimalno plačo, hrane prevoza pa ne, je rekel da mu to ne pripada, da pa lahko pošlje na sodišče prošnjo za povračilo potnih stroškov, z obrazložitvijo, da službe ne dobi v svojem domačem okolju in da z minimalno plačo ne more pokrivati potnih stroškov, to pošlješ, pol pa sodišče vpraša stečajnega ali se strinja z tem in ta pol potrdi ali pa ne. V moževem primeru je rekel, da se bo strinjal z povrnitvijo potnih stroškov, malice pa ne, da mu ne pripada, ne vem samo kako si on to predstavlja, prazna vreča ne stoji, ampak glej če dobi potne stroške nazaj je to uspeh. Iz lastnih izkušenj pa vem, jaz dobim vse povrnejo malico in prevoz, ker na prvem razgovoru ko sem bila z stečajnikom in sem ga vprašala kaj se zgodi z prevozom in malico, je ta povedal, da je to moje in da ne bom kar se tega tiče prikrajšana. Tako, da pikica pritisni na stečajnega on mora dati dovoljenje, da se ti prevoz, lahko pa tudi malica izplačuje. Upam, da sem kaj pomagala.

Jaz bi samo vprasal koliko je meja viine dohodkov za pridobitev BPP?

Hvala

pozdravljen, višina da dobiš BPP je pa taka, ne sme presegati 2 x osnovnega zneska minimalnega dohodka določenega z zakonom na družinskega člana ( minimalna plača), tako da iz svojih izkušenj povem, takrat, ko sem prosila je bil mož brez zaposlitve moja plača je bila nekaj malega čez 700 € in sva oba dobila odobreno. Tako, da lahko sam približno poštudiraš ali jo boš dobil glede na tvojo plačo, družinske člane in situacijo v kateri ste LP Upam da sem ti vsaj malo pomagala.

Na vrh Pošlji odgovor Pravni nasvet

-> V znanju je MOČ <-

Vpišite veljavni email in prejeli boste uporabne pravne nasvete
Email:

Pravni strokovnjaki

Spisek odvetnikov

Iskanje po spletni strani

Prijava

Pozabljeno geslo?
Registrirajte se

Ključne besede