Pozdravljeni vsi skupaj,
Najprej naj pripomnim, da se mi ni sanjalo kako velike težave imajo tudi drugi. Mislil sem, da sem med redkimi "neodgovornimi dolžniki".
Naj na hitro opišem moje težave. Lani, sem kot s.p. ostal brez vseh poslov, ki bi mi zagotavljali kakršenkoli finančni prihodek. V upanju (in ob praznih obljubah) sem seveda grizel naprej in iskal rešitve. Ker le-teh ni bilo, sem vmes (za življenske potrebe) porabil ves denar, ki sem ga kot gotovino, doma, hranil že od poznega otroštva. Seveda v tem letu in pol, nisem mogel plačevati prispevkov in se je dolg do
dURS-a povzpel, na zame vrtoglavih, dobrih 5000 evrov. Drugih dolžnikov nimam, razen računovodkinji sem dolžan 38 evrov, ki pa jih uradno ne morem plačati, ker imam blokiran račun na banki. Tudi je ne upam prositi za sestavo letnega poročila. Nimam kreditov in nimam nikakršnega premoženja, živim v stanovanju staršev, ki pa me zaradi "nesposobnosti" mečejo ven iz stanovanja. Sedaj je prišla majčkena lučka svetlobe na koncu predora, v obliki možnosti zaposlitve, vendar ne vem kako naj to izvedem, saj po mojih podatkih, ne morem zapreti s.p., ker sem dolžan državi. Nujno bi potreboval službo, ker imam poleg vsega še resne zdravstvene težave, in bi potreboval zdravstveno zavarovanje, da sploh lahko obiščem zdravnika. Ali se kljub temu, da imam odprt s.p., lahko prijavim na zavod oz na center za socialno delo? Sem totalno obupan, na srečo nimam samomorilskih nagnjenj, sem pa že resno razmišljal o kriminalnih podvigih, samo potem zopet ne bi mogel mirno spati, ker se mi take stvari gabijo, po domače povedano. Prosim svetujte.