Skip to content

Pravo za telebane - največji slovenski pravni portal

hitri pravni nasvet

Domov arrow Forum

Forum
Lep pozdrav, Gost
Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom. Kliknite tukaj za prijavo!
Še niste registrirani? Kliknite tukaj za brezplačno registracijo .    Ste izgubili geslo?
Osebni stečaj - osnovne informacije (0 uporabnikov) 
Na dno Pošlji odgovor Priljubljene teme: 5
Tema: Osebni stečaj - osnovne informacije
Osebni stečaj - osnovne informacije 9 mesecev, 2 tednov nazaj  
svetujem da se odločiš za stečaj jeseni prihajajo spremembe zakona v smiri pridobitve bpp in odpustka dolga zato tisti ki vidite tu rešitev se čim prej odločite.izračunajte kaj izgubite in kaj pridobite brez umetnosti.
več E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

Sporočite moderatorju   Vpisan Vpisan  
  Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom.
Ja, res je... Z jesenjo prihajajo spremembe, zato tisti ki nameravate v osebni stečaj to naredite takoj....

Jaz sem danes imel prvi narok in bom obravnavan še po starem sistemu...

verjetno ne boš obravnavan po starem saj če ti ne izdajo sklepa o začetku postopka odpustka obveznosti do spremembe boš obravnavan po novem
NAPAKA JE da si postopek izpeljal preko naroka saj se stvar zelo podaljša in kar tam poveš ne moreš potek nič spremenit.
računaj da ti postopek odpusta ne bo začel pred koncem leta.

verjetno ne boš obravnavan po starem saj če ti ne izdajo sklepa o začetku postopka odpustka obveznosti do spremembe boš obravnavan po novem
NAPAKA JE da si postopek izpeljal preko naroka saj se stvar zelo podaljša in kar tam poveš ne moreš potek nič spremenit.
računaj da ti postopek odpusta ne bo začel pred koncem leta.

Muzo Kako pa drugače lahko izpelješ stečaj če ne preko sodišča in naroka.Prav tako moraš zaprosit za B.P.P.pomoč za osebni stečaj na sodišču. Res pa je da mi je postopek za odpust obveznost prišel sklep v zelo dolgem razmaku cirka 7 mesecev tako,dase mi odpust obveznosti podaljša za 7 mesecev in to je tri leta in sedem mesecev.SEm se pritožil pa mi je drugo stopenjsko sodišče zavrnilo in pojasnilo,da sklep za odpust obveznosti velja kot ga je določilo prvo stopejsko sodišče.

veliko jih naredi to napako da gre v stečaj preko naroka pri katerem sodišče določa roke za postopke ki se izvedejo lahko bi se zgodilo kar je zakonsko dopustno da bi se odpust začel v roku enega leto ko ti je začel stečaj
če ti sam pripraviš papirje za stečaj in jih vložiš ti mora sodišče v roku 7. dni izdati sklep o začetku stečaja iztočasno pa že ima vlogo za odpustk obveznosti in saj kar sem jaz pripravljal ti začne odpustk v roku 3-4 mesece od dneva ko si vložil vse skupaj največ se čaka odločba o BPP. SAJ ČE NI VSEH PRILOG TE POZIVAJO DA PRINESI ŠE TO IN ONO.
PRI ODPUSTKU JE POMEMBNA TUDI OBRAZLOŽITEV VLOGE KI JE PODLAGA ZA DOLOČITEV PREIZKUSNEGA OBDOBJA ČE SI NA NAROKU NIMAŠ MOŽNOSTI KAJ SKRITI ALI PO DOMAČE ZMEŠATI, V OBRAZLOŽITVI ČE JO SPIŠEŠ PISNO ALI TISTE KI SPIŠEM JAZ TOČNO VEM KAJ SODIŠČE UPOŠTEVA IN KAJ JE POMEMBNO TAKO DA SO PREIZKUSNA OBDOBJA KRAJŠA VELIKO TISTIH KI SEM JIM PRIPRAVIL JAZ SO DOBILI MINIMALNO DVE LETI.

Na vrh Pošlji odgovor Pravni nasvet

-> V znanju je MOČ <-

Vpišite veljavni email in prejeli boste uporabne pravne nasvete
Email:

Pravni strokovnjaki

Spisek odvetnikov

Iskanje po spletni strani

Prijava

Pozabljeno geslo?
Registrirajte se

Ključne besede