Skip to content

Pravo za telebane - največji slovenski pravni portal

hitri pravni nasvet

Domov arrow Forum

Forum
Lep pozdrav, Gost
Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom. Kliknite tukaj za prijavo!
Še niste registrirani? Kliknite tukaj za brezplačno registracijo .    Ste izgubili geslo?
Osebni stečaj - osnovne informacije (0 uporabnikov) 
Na dno Pošlji odgovor Priljubljene teme: 5
Tema: Osebni stečaj - osnovne informacije
Osebni stečaj - osnovne informacije 9 mesecev nazaj  
Lep pozdrav! Imam nujno vprasanje...
Zanima me ali zapisnik iz prvega naroka zadrzi izyerjevalce kot so Hojs in drugi pred vrati ali lahko se vedno vstopajo in terorizirajo po mili volji? Ta odgovor bo verjetno pomagal vecim...

Ze vnaprej hvala...

Sporočite moderatorju   Vpisan Vpisan  
  Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom.
Osebni stečaj - osnovne informacije 9 mesecev nazaj  
načelo ne saj izvržbe ustavi sklep oziroma oklic o začetku osebnega stečaja
hojs pa je poglavje zase
v kolikor vložite vlogo sami vam postopek zakonsko začne v roku 7. dni
pri naroku mora sodišče prej ugotovit insolventnost in ko ugotovi ima rok sedem dni da izda sklep o začetku v vsakem primiru poteče več časa.

Osebni stečaj - osnovne informacije 8 mesecev, 4 tednov nazaj  
Pozdravljeni!
Te dni pripravljam dokumente za BPP, s katero bi rad pridobil sredstva za začetek OS.
Pred dvema letoma sem podpisal poroštvo za kredit za podjetje, ki je kasneje šlo v stečaj. Vsega dolga se je nabralo za 120.000,00 Eur. Osebnega premoženja nimam razen 1/4 stanovanja, kjer imam prijavljeno stalno prebivališče. Verjetno se ga ne da več rešiti ali pač? Če mi to četrtino prodajo (sicer je bolj malo verjetno, da bo kdo kupil četrtinko), ostanem brez stalnega prebivališča. Istočasno pa še oče živi v njem in bi mu rad prihranil neprijetnosti s strani Hojsa.
Poleg vsega sem brezposelen in me zanima, če se moram zaposliti, ko bo sprožen OS. Namreč, imam čez 50 let in zelo težko najdem službo.
S partnerko živiva v drugem mestu v izvenzakonski skupnosti in pred kratkim se nama je rodil otrok in bo tudi prijavljen na mojem naslovu. Ali je možno preko socialne pridobiti kakšna sredstva? Katere stvari naj se sploh lotim prej?
Hvala!

LP, kar se tiče stanovanja, je res, da bo težko kod kupil četrtino stanovanja,seveda če bi bila javna dražba, ne vem pa sicer kako gre to, ko je oseba šla v stečaj, kaj se pol dogaja, vem samo da, če si v stečaju vse kar je tvoje se proda (avto, parecele, stanovanje....), da se upniki poplačajo, kako bo v tem primeru, če je samo četrtina bo itak povedal stečajni upravitelj, kar se pa tiče službe je pa tako, če si brezposlen se moraš prijavljavit obvezno na zavodu za zaposlovanje, to pomeni, da ti je v interesu, da najdeš službo in poplačaš upnike, tako gleda na to sodišče - pokažeš dobro voljo s tem, vem iz lastnih izkušenj, če si brez zaposlitve boš moral vsak mesec poslati stečajnemu upravitelju poročilo kako in kaj in če je kaj sprememb, kar se pa tiče prijave stalnega prebivališča je pa tako, če je na tem dosedanjem naslovu tudi oče prijavljen, si lahko prijavljen, seveda če ti dovoli tudi oče, če pa ostaneš brez stalnega naslova, da se nimaš kam prijavit, se pa lahko prijaviš na centru za socialno delo seveda mora to odobriti direktor centra za socialno delo, to pomeni k njemu na razgovor in razložit svojo situacijo, ker se seveda center za socialno delo tega otepa na vse pretege, da bi prijavilo osebo na njihovem naslovu, jim razložiš, kaka je situacija, da te nobeden sorodnik noče prijaviti za stalno, poveš zakaj dolgovi, rubežniki, da pa tudi ti osebno nočeš nobenemu povzročati težave, ki bi jih imeli z teboj ( rubežniki....), ker Hojs je pasji, gre na vse božje naslove, kjer bi lahko bili in rubi brez milosti, tudi če ni tvoje, oni pa morajo pol ugovarjati na sodišče kot tretja oseba in dokazovati, da je to njihovo, to pa je neprijetno, dolgotrajno in glede na situacijo bi te center za socialno delo moral prijaviti na njihovem naslovu, ker pri njih so prijavljeni tudi klošarji, ker morajo imeti stalno prebivališče tudi oni. So pa to neprijetne zadeve, ampak enkrat ko se to spelje se ustavi vse rubežniki, sodišče. Za sredstva je pa treba stopiti na socialo in vprašati, verjetno se pa da dobiti, otroški dokladi če ne druzga, pa mogoče še kaj, samo pozanimati se je treba, mogoče vprašati kar na socialni, če so človeški bodo svetovali kaj se da. Upam, da sem kaj pomagala, če pa je še kaj pa kar z besedo na dan. So tudi drugi, ki mogoče kaj več vejo.

LP

Hvala za izčrpen odgovor!
Kot rečeno, sem brez zaposlitve in prijavljen na zavodu za zaposlovanje že več kot leto in pol. V tem času je bilo na žalost zelo malo ponudb za zaposlitev, tako da težko verjamem, da bo v prihodnosti kaj boljše.
Sem pa vesel, da glede stalnega prebivališča obstaja tudi ta možnost prijave na CSD. Imam tudi možnost prijave stalnega prebivališča v tujini, izven EU. Prijatelj, ki je imel podoben primer, se je prijavil tam in ima popolen mir. Vendar, glede na rojstvo otroka in zelo dober odnos s partnerko bi rad te stvari uredil po pravni poti, da bi čez 5 let lahko to poglavje zaprl.
Edini problem, ki me tare je pravzaprav Hojs. Nikjer, niti na stalnem niti na začasnem prebivališču nimam nobenega premoženja. Verjamem pa, da bo Hojs rubil tudi preko trupel. Zato bi rad na ta način (s prijavo stalnega prebivališča na CSD) rešil ožje sorodstvo pred rubeži. Ampak tudi zanj raste palica na tem svetu.
Zanima me tudi, če ne bi sprožil postopka OS, koliko časa sploh trajajo izvršbe in rubeži, kljub temu, da ni nič za vzet? Ali se to sploh kdaj konča? Razmišljam, ker je banka glavni upnik, jo dolgoročni dolgovi bilančno samo bremenijo. Zato je v njihovem interesu zadevo čim prej zaključiti, tako ali drugače.
Hvala in LP

To za prijavo izven EU ne vem, če pa obstaja je to v bistvu najboljša rešitev, ker tja sigurno ne bojo šli rubiti. Sicer pa kar se tiče prijave na CSD kot sem rekla, se izredno branijo, otepajo na vse načine, da bi se prijavili drugje, pri prijateljih, sorodnikih, samo da se vas rešijo, vi enostavno vztrajajte, da vas noče nobeden prijaviti, ker poznajo situacijo vašo in vedo kakšni so rubežniki, ne sprašujejo čigavo je temveč samo vzamejo. Sploh enih takih je ta Hojs, nemilosten do konca, vzame, ne vpraša čigavo je, pol pa seveda ugovor in dokazovanje. Ko pa si enkrat v OS se pa seveda vse ustavi, tudi Hojs. Stvari, ki so bile s sklepom pravnomočne pa nikoli ne zastarajo, tudi če mine 10 let in ti dajo ta čas mir, lahko po 10 letih zopet pride rubežnik in rubež, tako, da jaz mislim, da bi bilo najbolj pametno sprožiti OS in bo pol mir.Pa tudi partnerka bo imela mir in otroci. Ker bog nedaj, da se kaj zgodi vse negativne stvari, to se pravi dolgove, ki jih imaš, bodo dedovali dediči, partnerka, otroci. Ne vem pa zakaj 5 let, to je lahko obdobje od 2 do največ 4 leta, kolikor pač določi sodišče. Jaz imam dve leti do leta 2013.
LP

Na vrh Pošlji odgovor Pravni nasvet

-> V znanju je MOČ <-

Vpišite veljavni email in prejeli boste uporabne pravne nasvete
Email:

Pravni strokovnjaki

Spisek odvetnikov

Iskanje po spletni strani

Prijava

Pozabljeno geslo?
Registrirajte se

Ključne besede