|
|
|
Osebni stečaj - osnovne informacije 8 mesecev, 4 tednov nazaj
|
|
|
šejk: preizkusno obdobje je dolgo od 2. do 5. let od začetka odpusta obveznosti kar praktično pomeni še pol leta več saj ko vložiš vloga traja približno še pol leta da začne postopek odpusta obveznosti. če ima sedaj stalno bivališče v sloveniji na določenem naslovu ga oče ne more odjavit brez da bi dal drugi naslov stalnega bivališča. edini pravni postopek da ga odjavi z njegovega naslova je da na upravno enoto poda vlogo za ugotovitev dejanskega bivališča nakar upravna enota v sodelovanju z policijo ugotovi kje prebiva in ga ue tam stalno prijavi, neglede na želje in soglasja lastnika kjer dejansko biva. glede dolgov je osebni stečaj v kolikor izpolnjuješ pogoje za odpustk obveznosti edina rešitev in po mojem prepričanju ni potrebe da bi se prijavljal v tujini saj z dnem ko začne stečaj se izvršbe ustavijo in je iz strani rubežnikov mir sodišče vse izvršbe ustavi. stanovanje katerega ste 1/4 lastnik stečajni v postopku uredi in spelje postopek prodaje tega deleža praksa je da v tretji dražbi proda ta delež lastniku ostalega deleža za majne denarce. saj nihče noče kupovati deleža ker potem ima velike problemein zaplete saj se mora ugotoviti kateri je ta delež v naravi saj sodišče oziroma stečajni ne prodata te sobe ampak delež katerega pravno me moreš reč da je ta in ta soba.zato ni bojazni da bi kdo to kupil ampak se dogovori da pri tretji dražbi lastnik ostalih deležev da stečajnemu ponudbo za ta delež in jo odkupi. za več inf:
E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript
|
|
|
|
|
|
|
Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom. |
|
|
|
|
|
|
Pozdrav! Danes sem bil na sodišču, kjer so mi pregledali vse dokumente v zvezi z BPP in zaenkrat vse štima. Mi je pa dala tudi obrazec Podatki o družinskem članu. Ker s partnerko živiva v izvenzakonski skupnosti, teh podatkov ne mislim izpolnjevati, ker nisem prijavljen na tem naslovu. Povprašal sem jo tudi o novostih zakona o OS in mi je dejala, da je zaenkrat pripravljen samo osnutek ali novela, kdaj pa bo dejansko sprejet pa mi ne ve povedat. O osebnem stečaju sem se dal dobro podučiti, v veliko korist mi je bila tudi vaša debata s koristnimi odgovori. Morda še vprašanje: ali naj z vlogo za BPP oddam takoj tudi predlog za OS, kljub temu, da odobritev za BPP traja nekaj dalj časa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LP To se je treba pozanimati na sodišču kako je glede tega, ker tu v Ljubljani je postopek čisto drugačen, sicer ne vem z katerega konca ste, vem pa, da sem jaz bila naročena na sodišče k strokovni delavki, kjer sem ji razložila moje težave, ona je napisala zapisnik in poslala naprej na sodišče, pol sem pa imela čas 1 mesec, da sem si zrihtala BPP, opozorila pa me je da pazim na datum, če slučajno ne bo BPP odobrena v enem mesecu, moram zaprositi sodišče za podaljšanje tega roka, sem pa na BPP ko sem odajala papirje povedala, da moram do takrat imeti odobreno, če ne mi propade, tako, da so si zapisali in so bili korektni in so mi v tem času odobrili BPP, tako, da roka nisem zamudila, treba je pač na obeh koncih vprašati in povedat pa bo urejeno
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Osebni stečaj - osnovne informacije 8 mesecev, 3 tednov nazaj
|
|
|
če živite z partnerico v skupnem gospodinstvu morate priložiti tudi za njo če ne pa ne ne vem kaj vse ste govorili na bpp in se spovedovali saj če bi odnesli izpolnjeno vlogo in partnerica ne živi v vašem gospodinstvu vas za njo ne bi spraševal nihče.če pa ste rekli da imate izvenzakonsko partnerico in nista prijavljena skupaj vam znajo krepko zatežit.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Osebni stečaj - osnovne informacije 8 mesecev, 2 tednov nazaj
|
|
|
Pozdrav Trenutno sem v postopku os stečaja kakšen mesec in me zanima če se da ta postopek ustaviti in kakšne so posledice? Ker če postopek nadaljujem bom še v večjih težavah.
LP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Osebni stečaj - osnovne informacije 8 mesecev, 2 tednov nazaj
|
|
|
lp, mislim, da se vsak postopek da ustaviti, če že imate določenega stečajnega upravitelja, greste do njega in mu poveste, da bi zadevo zaprli, da ne bi šli v stečaj, da ste se premislili, pa poveste zakaj, stroškov pa mislim, da tudi ni nobenih, sej če ste v stečaju pol ste že morali nakazati stečajnemu upravitelju na račun 1500 € ali , če ste vzeli BPP so oni nakazali. Samo ne vem zakaj bi bili še v večjih težavah če nadaljujete postopke, tega ne razumem, lahko samo dobite ali zgubute stečaj, drugega ni.
|
|
|
|
|
|
|
|