Skip to content

Pravo za telebane - največji slovenski pravni portal

hitri pravni nasvet

Domov arrow Forum

Forum
Lep pozdrav, Gost
Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom. Kliknite tukaj za prijavo!
Še niste registrirani? Kliknite tukaj za brezplačno registracijo .    Ste izgubili geslo?
Osebni stečaj - osnovne informacije (0 uporabnikov) 
Na dno Pošlji odgovor Priljubljene teme: 5
Tema: Osebni stečaj - osnovne informacije
Osebni stečaj - osnovne informacije 8 mesecev, 2 tednov nazaj  
ugovor bo obravnavalo višje sodišče v ljubljani
1. vi morate vstrajati da je dolg iz obdobja kot ste navedli,če je ta odvetnik vložil ugovor iz 4. točke zakona 4. če je stečajni dolžnik v zadnjih treh letih pred uvedbo postopka osebnega stečaja prevzemal obveznosti, ki so nesorazmerne z njegovim premoženjskim položajem, ali če je razpolagal s svojim premoženjem neodplačno ali za neznatno plačilo.

mora to dokazati kar v praksi ni še nihče. iz listin ki jih bo dostavil za narok mora bit točno dokazano da se je to dogodilo v zadnjih treh letih in da ste vi vedeli da tega ne boste mogli poplačati.
če bo vlagal kakšne terjatve preko raznih firm ki se ukvarjajo z izterjavo morate zahtevati da se ugotovi kdaj je dolg nastal saj upnik je nikerman.
v kolikor bo vztrajal ga morate podučit da ga boste ovadili zaradi ponarejanja listin,
kar se pa tiče očitka da niste insolventni pa bi moral upnik ugovarjat v 15 dneh po objavi oklica na portalu ajpes.in seveda spet dokazat da lahko izpolnjujete obveznosti do vseh upnikov.

Sporočite moderatorju   Vpisan Vpisan  
  Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom.
pa še to
ko je nikerman prijavil terjatev je moral poslati stečajnemu tudi seznam neplačil in kdaj so nastale ter obračun obresti.
če tega ni mora upravitelj na vaš poziv terjatev zavrniti

pa še to
ko je nikerman prijavil terjatev je moral poslati stečajnemu tudi seznam neplačil in kdaj so nastale ter obračun obresti.
če tega ni mora upravitelj na vaš poziv terjatev zavrniti

Hvala za odgovor, torej na ženo 100% ne bo nič vplivalo in na njeno premoženje?
Hvala.

Ojla, en preblisk sem dobila, ko berem malo te teme, pa me zanima, če se vsi upniki niso prijavili v stečajno maso, kaj se zgodi po mojem odpustu dolga. ali lahko ta upnik po 7.3.2013 terja od mene dolg ali se vsi nastali dolgovi do tega dne izbrišejo, čeprav se niso prijavili v strečajno maso in še pri meni je primer, stečajni upravitelj enemu upniku ni priznal terjatve, zdaj me pa ta upnik ponovno terja na sodišču,kaj se bo zgodilo, recimo, da se zadeva vleče več kot dve leti na sodišču, kaj bo z tem dolgom, ko bo sklep pravnomočen.Hvala.

če upravitel ni priznal terjatev pomeni da je ne upnik ne more uveljavljat hkrati pa ne pomeni da jo bo sodno uveljavljal od vas če sedaj toži ne toži vas za plačilo ampak predvidevam da je vložil tožbo za priznanje terjatve a ne bo uspel.
vidim da niste prebrali zakona niti enkrat saj so v njem vsa vaša uprašanja zelo jasno napisana.
po stečajnem postopku prenehajo upnikom pravica sodno terjat od vas plačilo za terjatve ki v postopku niso bile plačane za tiste ki so bile prijavljene in tiste ki niso bile prijavljene.
postopki v stečaju kot ga omenjate so hitri in bo rešeno na prvem naroku.

Na vrh Pošlji odgovor Pravni nasvet

-> V znanju je MOČ <-

Vpišite veljavni email in prejeli boste uporabne pravne nasvete
Email:

Pravni strokovnjaki

Spisek odvetnikov

Iskanje po spletni strani

Prijava

Pozabljeno geslo?
Registrirajte se

Ključne besede