Skip to content

Pravo za telebane - največji slovenski pravni portal

hitri pravni nasvet

Domov arrow Forum

Forum
Lep pozdrav, Gost
Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom. Kliknite tukaj za prijavo!
Še niste registrirani? Kliknite tukaj za brezplačno registracijo .    Ste izgubili geslo?
Osebni stečaj - osnovne informacije (0 uporabnikov) 
Na dno Pošlji odgovor Priljubljene teme: 5
Tema: Osebni stečaj - osnovne informacije
Osebni stečaj - osnovne informacije 1 let, 12 mesecev nazaj  
svetujem vam da na sodišče ki vodi vaš osebni stečaj naslovite vlogo za odobritev izplačila potnih stroškov in malice.lepo obrazložite in vam bodo odobrili seveda sodišče bo zaprosilo za soglasje vašega stečajnega upravitelja.v obrazložitvi navedite da malica in potni stroški niso prihodek ampak povračilo.meni so vse odobrili tudi dnevnice. kar zadeva regresa je res da vam ga lahko ne izplačajo oziroma gre v stečajno maso v kolikor vam v tistem mesecu ki ga prejmete že sama plača presega minimalno to je sedaj 562 eura in nič manj v kolikor preživljate še koga naprimer otroke ali moža zahtevajte da vam sodišče določi višino denarnih sredstev ki vam morajo ostati na mesec v tem primiru bi vam regres ostal

Sporočite moderatorju   Vpisan Vpisan  
  Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom.
Osebni stečaj - osnovne informacije 1 let, 12 mesecev nazaj  
Sem v osebnem stečaju ven dobim minimalni osebni dohodek 562EUR,stem da skrbim za ne zaposleno ženo in šolo obveznega otroka.Sodišče je izdalo sklep da mi zraven minimalne plače morajo še isplačevat del plače za ženo in otroka.vendar banka se zgovarja,da nevedo višino zneska stečajni pa pravi da ga to ne zanima.zato vas prosim,če gdo ve kak je ta znesek da mi to napiše na tem forumo.Ker podjetje nakazuje višji znesek na banko in banka ga potem nakaže stečajnemu upravitelju.

Osebni stečaj - osnovne informacije 1 let, 11 mesecev nazaj  
Še ena takšna, ki ne vidi izhoda razen osebnega stečaja.
Meni se je iz s.p.- ja nabralo precej dolgov, ki jih sedaj ne morem odplačevati, oz. ko mi potrkajo na vrata rubežniki z vsemi močmi praskamo skupaj vsaj tistih minimalnih 200 eur. Da ne govorim o davkariji, ki se je že najavla...
Zanima me, kakšen je v grobem postopek za uvedbo stečaja: vloga, pravnik.... in potem? Ali si pri vseh teh dolgovih, za katere niti točno ne vem, po stečajnem postopku res še zmeraj obvezan odplačati? Naprimer, tudi po vlogi za odpust obveznosti? Zadnjič je bilo po radiu, da imaš dolg po postopku lahko tudi do konca življenja... Ali je to res, ali ti ga potem odpišejo v celoti? Sem že čisto na trnih in bi mi kakršen koli nasvet prišel prav. Imam dva majhna otroka, ki jih preživljam in situacija zares ni rožnata.
Hvala vnaprej!

Pozdravljeni!

Čeprav že kr nekaj vem o osebnem stečaju,ampak tega o dohodnini pa ne vem!
Zanima me ,če kdo ve ali ta znesek ki ga dobiš nazaj pri dohodnini,ali ima stečajni upravitelj pravico vzet tudi od dohodnine?
Hvala lepa vsem in lep pozdrav.

Moram vam povedat,da sem klicala na davčno upravo in o tem vprašala,vendar je rekla,da nima pojma o teh zakonov in da mi ne zna odgovort.

Pozdravljeni,
jaz sem zaradi vračila dohodnine klical stečajnega in mi je rekel, da dohodnina ostane pri njih (se nakaže na fiducirni trr) tako da predvidevam, da gre v stečajno maso. Če kdo ugotovi, da ni tako bom prav vesel odgovora in posledično dohodnine (zneska vračila) v mojem žepu

Na vrh Pošlji odgovor Pravni nasvet

-> V znanju je MOČ <-

Vpišite veljavni email in prejeli boste uporabne pravne nasvete
Email:

Pravni strokovnjaki

Spisek odvetnikov

Iskanje po spletni strani

Prijava

Pozabljeno geslo?
Registrirajte se

Ključne besede