Skip to content

Pravo za telebane - največji slovenski pravni portal

hitri pravni nasvet

Domov arrow Forum

Forum
Lep pozdrav, Gost
Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom. Kliknite tukaj za prijavo!
Še niste registrirani? Kliknite tukaj za brezplačno registracijo .    Ste izgubili geslo?
Osebni stečaj - osnovne informacije (0 uporabnikov) 
Na dno Pošlji odgovor Priljubljene teme: 5
Tema: Osebni stečaj - osnovne informacije
Osebni stečaj - osnovne informacije 1 let, 11 mesecev nazaj  
Pozdravljeni,
jaz sem zaradi vračila dohodnine klical stečajnega in mi je rekel, da dohodnina ostane pri njih (se nakaže na fiducirni trr) tako da predvidevam, da gre v stečajno maso. Če kdo ugotovi, da ni tako bom prav vesel odgovora in posledično dohodnine (zneska vračila) v mojem žepu

Sporočite moderatorju   Vpisan Vpisan  
  Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom.
tudi mene zanima kako je z dohodnino

Ja zgleda kot pravi samon,da ne bo nič.Lahk pozabimo na ta denar.
Imam tri šoloobvezne otroke in sem mislila,da jim bom lahko kupila šolske potrebščine,zdaj pa ne vem kako bom.
Lahk se obrišemo pod nos.

Poslala bom še odvetniku pošto,če imajo res to pravico,da gre v stečajno maso,pa vam sporočim.
Lp

lep pozdrav
vse dolgove ki jih imaš se po preizkusnem obdobju izbrišejo in nisi nobenemu nič več dolžna seveda moraš za to izpolnjevati pogoje edino dolg iz naslova zakonita preživnina se ne izbriše tako da ti le ta ostane za več inf: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

glede dohodnine se gleda kot na vsaki drugi dohodek če vam nakažejo na ttr vam banka omogoči dvig do višine minimalne plače to je 562 eura laže bi bilo da nimate odptega nobenega računa tako bi nakazilo dobila po poštni nakaznici in bi jo dvignila na pošti. če preživljate tudi otroke dajte na sodišče ki vodi vaš postopek stečaja vlogo da vam izračunajo znesek ki vam mora ostati ker preživljate tudi otroke in s tisto odločbo na kateri je napisan znesek daste banki potem boste imeli mir kar se pa tiče stečajnega upravitelja on bi vam pobral tudi socjalno podporo če bi jo lahko ker ne bi šla za poplačilo dolga ampak prvo za poplačilo njegovega dela neglede na to da je dobil predujem iz bpp

stvar je taka, da v kolikor nimaš odprtega trr ja,(ni obvezen - v osebnem stečaju je) moraš davčni sporočiti kam ti dohodnino nakažejo.
Če si v osebnem stečaju ne moreš zanikati, da nimaš odprtega trr ja, ker bi zelo hitro izvedeli, da si z prevaro hotel biti deležen vračila dohodnine v svoj žep, kar posledično pomeni, da goljufaš stečajnega.

Na vrh Pošlji odgovor Pravni nasvet

-> V znanju je MOČ <-

Vpišite veljavni email in prejeli boste uporabne pravne nasvete
Email:

Pravni strokovnjaki

Spisek odvetnikov

Iskanje po spletni strani

Prijava

Pozabljeno geslo?
Registrirajte se

Ključne besede