Sem celoten OS dal skozi z odpustom obveznosti. Ker sem že 01.10.2008 dal vlogo glede BPP ni bilo nobenih problemov, le zaprosil in dobil. Vse obveznosti so odpuščene in še preden je OS zaključen, a je odpust pravnomočen, lahko že generiraš premoženje, ki ni del OS oz. stečajne mase. Kdor še ni v OS in ima polno izvršb naj ne upa na 10. letno
zastaranje, ker sodišča le pri davčnih dolgih, ki so v zakonu o davčnem postopku posebej obravnavani, priznajo zastaranje. Sicer zastaranja ni, vsaj tako na sodiščih v MB. Tako ali tako mora
dolžnik opozoriti sodišče na zastaranje, a sodišče v nobenem od mojih primerov (druge osebe) ni izdalo sklepa o zastarani terjatvi, če je v teku izvršilni postopek. Glede obresti pa je od 2001 jasno zakonsko določeno, da obresti ne smejo pretečti oz. preseči glavnice, vendar to sodišče spet le upošteva, če dolžnik sam na to opozori. Pri plačevanju dolgov pa je jasno poplačevanje: 1. sodni stroški, 2. obresti, na koncu glavnica. Iz lastnih izkušenj in strank lahko vsem zagotovim, da je OS rešitev, a ga je potrebno pravilno pripravit in začet. Država sicer ima določene komične odredbe glede pripadajočega denarja dolžnika (sociala, minimalec, družina), a lahko zelo veliko od države tudi dobiš: denarna socialna pomoč, otroški dodatek, subvencije za prehrano (šola), dodatno zavarovanje, plačilo osnovnega zavarovanja (občina). Če si vsaj malo iznajdljiv, je čas postopka OS zelo ploden in neprimerno boljši, kot če ti vsak dan zvonijo izvršitelji in prihajajo modre kuverte.