Skip to content

Pravo za telebane - največji slovenski pravni portal

hitri pravni nasvet

Domov arrow Forum

Forum
Lep pozdrav, Gost
Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom. Kliknite tukaj za prijavo!
Še niste registrirani? Kliknite tukaj za brezplačno registracijo .    Ste izgubili geslo?
Osebni stečaj - osnovne informacije (0 uporabnikov) 
Na dno Pošlji odgovor Priljubljene teme: 5
Tema: Osebni stečaj - osnovne informacije
Osebni stečaj - osnovne informacije 1 let, 11 mesecev nazaj  
Lep pozdrav!

Končno sem našla pogum in se obrnila na vas.Mene pa zanima kako z postopkom OS sploh pričeti.Na netu sem si poiskala vlogo za BPP in me zanima kaj naprej s to vlogo.Kolikor sem zasledila iz vaših člankov moram vlogo oddati na svojem okrajnem sodišču tam kjer živim kaj pa vloga za OS kje pa to najdem ?Zanima me pa še to ali gre lahko bančni kredit tudi v odpis dolga ali terjatev lansko leto sem izgubila službo imam 4 otroke mož v bolniškem staležu že 15.mesecev in me zanima ali greva lahko oba v OS kajti tudi njemu grozi izguba službe zaradi bolezni?

hvala za vaš odgovor in lepo pozdravljeni!
Vesna

že vnaprej hvala za vaš odgovor in upam da bom imela

Sporočite moderatorju   Vpisan Vpisan  
  Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom.
pošlite mi mail na E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript
vse se da uredit če izpolnjujete pogoje
ter pravilno in po vrstnem redu vložite vse vloge in izjave. lp

vaš odgovor je delno točen
iz prakse vam povem in to 100 % drži da ko dobiste informativni izračun dohodnine ne sporočite dursu nič in ne odpreste nobenega računa 15 dni po datumu ki je naveden na izračunu boste denar dobili po poštni nakaznici preverjeno in sigurno

Jaz nimam ttr in sem v stečaju, pokojnino 09 pa dobivam preko pošte,saj banka ni hotela več vodit računa ,moj stečajni pa je pristal da lahko pokojnino prejemam preko pošte.Ta mesec ko smo dobili še dodatek pri pokojnini pa sem prejel točno 562 € tako da nemoreš nikogar prevarat čeprav nimaš ttr.

vaš izplačevalec to je spis je dobil sklep sodišča o rubežu stalnih prejemkov tako da vam pusti zakonsko določen znesek to je znesek v višini minimalne plače 562 eura v kolikor bi preživljali še druge družinske člane se vam znesek poveča. morate pa podati vlogo na sodišče ki vodi vaš postopek os da preživljate še (moža ,otroke) in da vam povečajo znesek v skladu z zakonom in pošlejo spis kot vašemu izplačevalcu.seved bo sodišče v postopku pozvalo stečajnega upravitelja da da soglasje nato sodišče izda sklep vse morate delati pisno drugače bi vam oprostite izrazu stečajni upravitel prodal tudi hlače če bi lahko zato ko dobi poziv z sodišča da se izjasni ali vam pripadfa večji znesek kot minimalna plača ker preživljate druge člane družine vam bo sigurno dal soglasje ker vam to po zakonu pripada in je napisano tudi v sklepu o rubežu stalnih prejemkov.kar se pa tiče regresa vam dURS denar vroči po poštni nakaznici ki ni v nobeni zvezi z vašim nakazilom pokojnine in se po zakonu o davčnem postopku tako vroča ker nimate računa nakazilo ki je dvignete na pošti z posebno položnico katero vam pošlje durs 15 dni po datumu ki je naveden v odmeri dohodnine.durs ne pošilja nobenih podatkov stečajnemu o vašem regresu ker je to davčna tajna.

Najprej hvala Muzo za odgovore ki so me mučili.Jutri grem da oddam vlogo za OS.Vam sproti javim kako in kaj se bo zgodilo

Lp
Vesna

Na vrh Pošlji odgovor Pravni nasvet

-> V znanju je MOČ <-

Vpišite veljavni email in prejeli boste uporabne pravne nasvete
Email:

Pravni strokovnjaki

Spisek odvetnikov

Iskanje po spletni strani

Prijava

Pozabljeno geslo?
Registrirajte se

Ključne besede