Skip to content

Pravo za telebane - največji slovenski pravni portal

hitri pravni nasvet

Domov arrow Forum

Forum
Lep pozdrav, Gost
Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom. Kliknite tukaj za prijavo!
Še niste registrirani? Kliknite tukaj za brezplačno registracijo .    Ste izgubili geslo?
Osebni stečaj - osnovne informacije (0 uporabnikov) 
Na dno Pošlji odgovor Priljubljene teme: 5
Tema: Osebni stečaj - osnovne informacije
Osebni stečaj - osnovne informacije 5 mesecev, 1 tednov nazaj  
pripraviti morate vse vloge in izjave ter vlogo za oprostitev plačila sodne takse.
za prišpravo teh vlog sodišče ne odobri odvetnika preko bpp tako da morate sami to pokriti.Jaz pripravljam te vloge . če želite me lahko kontaktirate na
E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

Sporočite moderatorju   Vpisan Vpisan  
  Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom.
pripraviti morate vse vloge in izjave ter vlogo za oprostitev plačila sodne takse.
za pripravo teh vlog sodišče ne odobri odvetnika preko bpp tako da morate sami to pokriti.Jaz pripravljam te vloge . če želite me lahko kontaktirate na
E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

Dobro hvala. Ali mi lahko odgovorite še na obdobje veljavnosti te odločbe o BPP in o prejemkih drugih družinskih članov. Namreč sem trenutno v precepu, ali sploh sprožiti osebni stečaj za 5000 EUR izvršb dolga. Vse tako počasi poteka, da človek zgubi vso voljo. Že za odločbo o BPP sem čakal celih devet mesecev in to brez dopolnjevanja vloge.

odločba velja dokler izpolnjuješ pogoje za cenzus.nima roka če boš vložil vlogo za stečaj čez eno leto bo sodišče dalo predlog za ugotovitev tvojega premoženskega stanja in če pogoje še zmeraj izpolnjuješ ne bo nobenih problemov.
ko vložiš sedaj vlogo za stečaj se ti postopek začne v zakonsko določenem roku 10. dni.

Če prav razumem, je potem odločba veljavna v nedogled, le ko jo vložim, sodišče v vsakem primeru preveri, če še izpolnjujem pogoje.

To, ko pravite 10 dni, tudi za odločbo o BPP so mi dejali maksimalno 2 meseca, pa sem jo dobil šele po več kot 9 mesecih in to brez kakšrnegakoli dopolnjevanja prilog in z 2x osebnim urgiranjem za pospešitev postopka. Vse poteka zelo počasi in sem že čisto zgubil voljo za vložitev osebnega stečaja. Dolg imam cirka 5000 EUR, izvršbe so povečini že začasno ustavljene, ker nimam odprtega bančnega računa.

bpp se res čaka saj je eden na sodišču za vse vrste postopkov stečaj je pa kar točno po zakonu 10-14 dni in začne.

Na vrh Pošlji odgovor Pravni nasvet

-> V znanju je MOČ <-

Vpišite veljavni email in prejeli boste uporabne pravne nasvete
Email:

Pravni strokovnjaki

Spisek odvetnikov

Iskanje po spletni strani

Prijava

Pozabljeno geslo?
Registrirajte se

Ključne besede