|
|
|
Osebni stečaj - osnovne informacije 3 mesecev, 3 tednov nazaj
|
|
|
na sodišče vložiš vlogo da ti izračunajo koliko ti kot dolžnioku glede na status ostane od plače in priložiš vse dokaze koga in kaj preživljaš na podlagi česa ,.....
|
|
|
|
|
|
|
Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom. |
|
|
|
|
|
|
lep pozdrav, zanima me nekaj, na centru za socialno delo sem zaprosila za izredno socialno pomoč, nakazali naj bi mi na moj TRR in me zanima ali mi bo banka ta znesek izplačala ali mi ga bo pustila, da ga dvignem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ta znesek ti pustijo saj je socialni transfer. če pa imaš na tisti banki kamor ti bodo nakazali zapadel limit ti pobererjo. v takem primiru naj ti nakažejo na kak račun sorodnika ali partnerja.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ne ne, na tem računu nimam nič razen mesečnega priliva 503 €, limita pa tako ne dajo, ker sem v stečaju, na centru pa tudi nočejo nakazati na drug račun, ker so baje po novem letu nova pravila, lahko samo na tvoj račun ali račun partnerja, ker pa sem z možen ločena v narekovajih seveda, nimam kam drugam prejeti razen osebni račun, samo to me je zanimalo ali mi ta znesek pripada ali ne, ker banke tako rade komplicirajo in raje več vzamejo kot manj, pol ne bo problem, ko bom prejela 503 € in še okoli 300 € z centra
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ne smejo ti pobrat obvesti stečajnega upravitelja in bo on poklical na banko če bodo težave.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Banke pri socialnih transferjih načeloma nič ne komplicirajo, npr. NLB, NKBM, SKB, ABanka, B Celje, B Koper po mojih izkušnjah. Tudi če skupaj (socialna pomoč + otroški dodatek + ...) mesečna nakazila presegajo 572 €.
|
|
|
|
|
|
|
|