Skip to content

Pravo za telebane - največji slovenski pravni portal

hitri pravni nasvet

Domov arrow Forum

Forum
Lep pozdrav, Gost
Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom. Kliknite tukaj za prijavo!
Še niste registrirani? Kliknite tukaj za brezplačno registracijo .    Ste izgubili geslo?
Osebni stečaj - osnovne informacije (0 uporabnikov) 
Na dno Pošlji odgovor Priljubljene teme: 5
Tema: Osebni stečaj - osnovne informacije
Osebni stečaj - osnovne informacije 3 mesecev, 2 tednov nazaj  
vse je bilo že razloženo na forumu.preberite moje poste.

Sporočite moderatorju   Vpisan Vpisan  
  Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom.
Osebni stečaj - osnovne informacije 3 mesecev, 1 tednov nazaj  
vidiš pikica ,da ti je negkdo pomagal saj je vsakemu tudi mene saj odnas nas je zelo malo tistih ,ki bi si lahko najeli odvetnika.Tudi jaz bi se zahvalil muzoto za nasvete,ker on pa največ prispeva v tem forumo in nam pomaga.Muzo hvala,Pikica tebi pa lep večer.

zdravo

tu ma pikica prav

jaz sem v celoti prebral forum kaj in kako nato sem se obrnu na muzota ki mi je sestavu kar se rabi za BPP in OS dodal se za dnevnice pomagaj si sam in bog ti bo pomagal hahahaha
jaz sem zacel z postopkom zacetek novembra 2011 poskusno obdobje mi pa potece januar 2014

vsak ki misli zacet postopek OS si naj temeljito prebere forum od prve do zadnje strani pa mu bo vse jasno

Plačila iz sredstev brezplačne pravne pomoči v višini 2.272,80 eurov se iz stečajne mase vrnejo v dobro
proračuna Okrožnega sodišča v Ljubljani.
Upraviteljici se daje soglasje za vrnitev teh sredstev.
Obrazložitev
Začetni predujem za stroške stečajnega postopka je bil izplačan iz sredstev brezplačne pravne pomoči.
Sodišče ugotavlja, da vrednost stečajne mase presega znesek plačil iz sredstev brezplačne pravne pomoči,
zato je na predlog upraviteljice odločilo, da se ta plačila v višini 2.272,80 eurov vrnejo v dobro proračuna
sodišča po pravilih o plačilu stroškov stečajnega postopka (8. odst. 233. čl. ZFPPIPP). Sodišče je zato izdalo
tudi soglasje upraviteljici k plačilu teh stroškov stečajnega postopka (1. odst. 357. čl. ZFPPIPP).

Kaj zdej oni hočejo?

jasno ko beli dan
v stečajno maso so se stekla sredstva z prodajo dolžnikovega premoženja. ker se nobeden upnik ni prijavil z terjatvo se sredstva ki so bila založena za predujem vrnejo v proračun. za vas to ne spremeni popolnoma nič.

mene zanima naslednje: na sodišču sem oddala vlogo za BPP.po pogovoru z svetovalko so mi sporočili da bom odgovor o le tej prejela po pošti. da pa glede na moje finančno stanje(trenutno sem brez dohodka) in na stanje moža, ki trenutno preživlja mene in dva otroka ni ovire za odobritev in povračilo predujema za postopek osebnega stečaja. Zanima me ali moram sedaj jaz čakati na to odločbo in šele potem vložiti predlog za OS ali pa si lahko morda za ta predujem sposodim in mi država ob ugodno rešeni prošnji vrne za stroške predujema?? Saj sama trenutno nisem zmožna plačati predujema in ne najdem druge rešitve kot osebni stečaj.

Na vrh Pošlji odgovor Pravni nasvet

-> V znanju je MOČ <-

Vpišite veljavni email in prejeli boste uporabne pravne nasvete
Email:

Pravni strokovnjaki

Spisek odvetnikov

Iskanje po spletni strani

Prijava

Pozabljeno geslo?
Registrirajte se

Ključne besede