Pozdravljeni !
Imam sledeče vprašanje. Dober prijatelj, katerega sem spoznal na tem forumu, mi je pomagal, da sem oddal vse dokumente za OS in stečaj d.o.o. podjetja katerega sem imel. Ravno pred 14 dnevi sem oddal dokumente za BPP na Miklošičevi v Lj., potem še isti dan vlogo tudi na glavno sodišče (glavna pisarna) na Tavčarjevi v Lj. In čakal...kolega je rekel, da naj vmes pokličem, da pa v njegovem kraju to traja cca. 3 tedne, mogoče že prej.
Danes pa sem iz radovednosti poklical na BPP v Lj. in mi je, oprostite izrazu, primitivna delavka, nejevoljna, zatežena že ob 9:10 povedala (slabe volje že po 10 min. uradnih ur), da se BPP odločba čaka od oddaje vloge cca. 2 do 2,5 meseca. Skratka rekla je pokličite me čez 2 meseca, če slučajno ne bo prej, da potem malo pogledamo kje se bo morda zataknilo. HALOOO!!????
Jst imam vsa teden od 2 do 3 obiske izvršiteljev na domu in ona pravi, da naj še malo počakam....adijo pamet !
Meni in moji družini je težko, psihično in finančno, želijo nam vse vzeti in to nam je bil edini izhod. Sedaj pa sprašujem, kakšne imate vi izkušnje z BPP-jem, koliko časa to traja, kje in kako se da hitreje pospešit da dobim končno iz sodišča pravnomočno odločbo, da sem v OS in da mi dajo potem izvršitelji mir.
Ali še kdo ve, koliko časa traja potem ko dobi sodišče odločbo BPP-ja, koliko časa potem traja da me pokličejo na narok in potem še koliko časa do pravnomočne odločbe, kajti živeti tako je noro in ves čas si na trnih, gledaš skozi okno, kdaj bo kakšen
izvršitelj spet pozvonil, itd. Psihično sem toliko na dnu, da ne vem kako naprej.
Ali je hitreje, če plačam odvetnika (Čeferin ali Senica) ali kaj, raje prodam še tisti avto, ki ga imam, samo da imam mir pred temi izvršitelji.
PROSIM ZA NUJEN ODGOVOR !!! Hvala vsem...
Lp, T.