Skip to content

Pravo za telebane - največji slovenski pravni portal

hitri pravni nasvet

Domov arrow Forum

Forum
Lep pozdrav, Gost
Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom. Kliknite tukaj za prijavo!
Še niste registrirani? Kliknite tukaj za brezplačno registracijo .    Ste izgubili geslo?
Osebni stečaj - osnovne informacije (0 uporabnikov) 
Na dno Pošlji odgovor Priljubljene teme: 5
Tema: Osebni stečaj - osnovne informacije
Osebni stečaj - osnovne informacije 1 let, 6 mesecev nazaj  
Hvala za informacijo, vendar me zanima kaj to pomeni v primeru, da je to stanovanje v katerem živimo?

Sporočite moderatorju   Vpisan Vpisan  
  Objavljanje je omogočeno samo registriranim in prijavljenim uporabnikom.
kot sem že povedal se del ki je vaš proda na dražbi vsekakor ima predkupno pravico lastnik druge polovice.

Pozdravljeni !

Imam sledeče vprašanje. Dober prijatelj, katerega sem spoznal na tem forumu, mi je pomagal, da sem oddal vse dokumente za OS in stečaj d.o.o. podjetja katerega sem imel. Ravno pred 14 dnevi sem oddal dokumente za BPP na Miklošičevi v Lj., potem še isti dan vlogo tudi na glavno sodišče (glavna pisarna) na Tavčarjevi v Lj. In čakal...kolega je rekel, da naj vmes pokličem, da pa v njegovem kraju to traja cca. 3 tedne, mogoče že prej.
Danes pa sem iz radovednosti poklical na BPP v Lj. in mi je, oprostite izrazu, primitivna delavka, nejevoljna, zatežena že ob 9:10 povedala (slabe volje že po 10 min. uradnih ur), da se BPP odločba čaka od oddaje vloge cca. 2 do 2,5 meseca. Skratka rekla je pokličite me čez 2 meseca, če slučajno ne bo prej, da potem malo pogledamo kje se bo morda zataknilo. HALOOO!!????
Jst imam vsa teden od 2 do 3 obiske izvršiteljev na domu in ona pravi, da naj še malo počakam....adijo pamet !

Meni in moji družini je težko, psihično in finančno, želijo nam vse vzeti in to nam je bil edini izhod. Sedaj pa sprašujem, kakšne imate vi izkušnje z BPP-jem, koliko časa to traja, kje in kako se da hitreje pospešit da dobim končno iz sodišča pravnomočno odločbo, da sem v OS in da mi dajo potem izvršitelji mir.

Ali še kdo ve, koliko časa traja potem ko dobi sodišče odločbo BPP-ja, koliko časa potem traja da me pokličejo na narok in potem še koliko časa do pravnomočne odločbe, kajti živeti tako je noro in ves čas si na trnih, gledaš skozi okno, kdaj bo kakšen izvršitelj spet pozvonil, itd. Psihično sem toliko na dnu, da ne vem kako naprej.

Ali je hitreje, če plačam odvetnika (Čeferin ali Senica) ali kaj, raje prodam še tisti avto, ki ga imam, samo da imam mir pred temi izvršitelji.

PROSIM ZA NUJEN ODGOVOR !!! Hvala vsem...

Lp, T.

Ja, na Miklošičevi je katastrofa kar se tiče BPP. Meni je trajalo malo več kot 1 mesec, da so vse zbrali in spisali. ker verjetno še nebi bilo in po mojih klicanjih, se je na koncu malo premaknilo. Pomembno je, da priložite čimveč podatkov sami. Od bančnih izpiskov za zadnje 3 mesece, bilanc za zadnje leto,dohodnine za zadnje leto, potrdilo iz uprav. enote, da niste (ali ste) lastnik motornih vozil, pa nujno vprašajte, kaj lahko priskrbite še sami. Vse te prilogi priskrbite zase in ostale druž. člane. Ker oni po uradni dolžnosti zaprosijo vse urade za potrebno dokumentacijo, to pa lahko dolgo traja. Medtem se najavite na Okrož. sodišče v Lj., odd. za gospodarsko sodstvo, Miklošičeva 28, da boste podali vlogo na zapisnik. Določili vam bojo datum (cca. 1 teden traja)in tam boste podali vse vloge (imejte s seboj razne izvršbe in ostale papirje iz katerih je razviden dolg, da vam vpišejo približno višino skupnega dolga). Dali vam bojo 15 dni časa, da vse te vloge skupaj z odločbo BPP odnesete v stečajno pisarno. Če odločbe še ne bo, lahko to vlogo z zapisnika podaljšate (vam bojo vse razložili).
Vmes pa klicarite in težite na BPP, da morate v tem roku odnest vse v steč. pisarno in naj zato pospešijo.
Sem v enaki situaciji in danes naj bi bila moja vloga za BPP odobrena.
Bomo vidli, kako se bo naprej vse izteklo. Lp!

Pozdravljena !

Hvala za odziv, glede dokumentacije sem vse oddal od katasterskih izpiskov, davčnih izpiskov, izvršb, .... oddal na BPP-ju in tudi oddal v glavni pisarni na Tavčarjevi (glavno sodišče), a mi je vseeno predolgo. Mislm na tem BPP-ju v Lj. nimajo pojma, sprejel me je en študentek, ki ni imel blage veze kaj mora narediti, kako s potrdilom, itd....vse sem mu jaz razložil. Bom poklical v petek na BPP, pa jim rekel da sem bil v stečajni pisarni...da molo pospešim.
Ta država je nora !

Hvala še enkrat.
Lp, T.

Ja žal je tako, tudi pri meni je bil en študent (verjetno isti), ki ni mel pojma. Ko boste klicali, naj vam dajo št. vašega spisa in katera oseba vodi vaš postopek na BPP, tako, da se potem direktno z njo pogovarjate. Glede rubežnikov so pa tudi meni rekli, da če pridejo, naj jim kar povem, da sem začela s postopkom OS in nima smisla rubit, ker morajo bit potem iz stečajne mase (če obstaja), vsi upniki poplačani v enakem deležu. Če pa kdo rubi že prej, lahko to ostali upniki v samem postopku kasneje izpodbijajo in se jim ne splača. Če v praksi to deluje, da jih res s tem odvrneš, še nisem izkusila, jih je pa smiselno obvestit, če pridejo. Lp!

Na vrh Pošlji odgovor Pravni nasvet

-> V znanju je MOČ <-

Vpišite veljavni email in prejeli boste uporabne pravne nasvete
Email:

Pravni strokovnjaki

Spisek odvetnikov

Iskanje po spletni strani

Prijava

Pozabljeno geslo?
Registrirajte se

Ključne besede